Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Trabzon Bayburtlular Derneğinden Emekli Çağrı…

Trabzon Bayburtlular Derneğinden Emekli Çağrı…
13 Aralık 2016 20:21
A+
A-

Trabzon Bayburtlular Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Erdoğan yaptığı yazılı basın açıklamasında Bayburt’un nüfusunun artırılması konusunda önemli tespitlerde bulundu.

Yaşar Erdoğan’ın açıklaması şöyle;

“Türkiye’mizin 81 vilayetinden en şirin olan Bayburt’umuzun uzun süreden beri sosyal ve ekonomik bir takım sıkıntılar içeresinde olduğu her Bayburtlunun malumudur.

Bu sıkıntıların aşılması ve göçün durdurulması için bazı tedbirlerin alınması ile bekletmeden uygulamaya geçilmesi gerekmektedir; bu meyanda ekonomik, sosyal ve ticari proje ve uygulamaların Bayburt’umuzun imkan ve kaynakları dikkate alınarak seçimler ve tespitler yapılmalıdır. Bu tespitlerin başında geçim kaynaklarımızın vazgeçilmezi olan tarım ve hayvancılık öne çıkarılmalı bunlara bağlı olarak bütün sektörler düzenlenmelidir. Bu şu demektir, hayvancılık teşvik edilip geliştirildiği taktirde buna bağlı olarak entegre et tesisleri, süt ve ürünleri entegre tesisleri yem sanayi, natüreler balıkçılık ve entegre balıkçılık tesisleri, ambalajlama tesisleri, reklam ve ticari hizmetler hareketlenecek böylece istihdam artacak dolayısıyla göç olayının önüne geçilmiş olacaktır, bundan ayrı olarak tarım alanında yeni projeler araştırılıp yeni ürünler tercih edilerek üretim gelirlerinin artırılabilecektir. Bunlardan en önemlilerden biri ceviz yetiştirme alanları oluşturularak ticari değeri olan bu ve benzeri ürünlerin devlet desteği alınarak uygulamaya en kısa zamanda geçilmesi istihdam yaratılarak hemşehrilerimizin geçim imkanlarını yükselterek Bayburt’umuza hareketlilik sağlayacaktır.

Ayrıca turizm alanlarının envanterlerinin çıkartılarak rantabl hale getirilerek tercih edilmesine sebep olacaktır. Tanıtım projelerine öncelik verilerek devreye sokulmalıdır.

Yukarıda zikredilen projelerin Bayburt’un dışına aktifleştirilip gelir düzeyinin artırmak için mevcut karayolu ulaşım durumunda ucuz maliyetleri oluşturması için demir yolu projesinin Bayburt’u içine alacak şekilde oluşturulması gerekmektedir. Başlangıç olarak an itibariyle ilimize genel bütçeden çeşitli kurumlarca tahsis edilen ödeneklerin artırılması için ilimiz nüfusunun düşmekten ziyade artırılması gerekmektedir.

Bu meyanda alınacak tedbirler çerçevesinde çevre ilerde yaşayan öncelikle emekli hemşehrilerimizin nüfus ikametgahlarını ilimize almalarını, bu hususta tanıdıklarını ve yakınlarını teşvik edilmesi önem arz etmektedir. Bu çalışmanın sonucu miletvekili temsil sayımız artırılmasına vesile olacaktır. Bu sebeble bütün hemşehrilerimizin hassasiyet davet ediyor yardımlarını ve ilgilerini bekliyorum.

Çalışmalar sonunda ekonomik ve sosyal yapımız kazanıp böylece daha huzurlu geleceğe ve hayata sahip olacağız.”

YORUMLAR

  1. ali dedi ki:

    dernek başkanı sayın yaşar erdoğan a bayburt u düşündüğü için teşekkür ederiz kendileri bayburt tan neden göç ettiğinin nedenlerini bildiği için bazı gerçekleri yazmış sağolsun ama bayburt göç veriyor vermeyede devam edecek nedenmi köylüyü köyde tutamıyoruz şehirliyi şehirde çünkü bayburt ta hayat daha pahalı ve gelir yok gider çok nedenlerinden bir kaçını yazayım köylüyü köyde tutmanın yolu hayvancılığa teşvik hibe ucuz mazot bedava bağkur primi vs şehirde yaşayan vatandaşıda fabrika açarak iş sahaları oluşturarak 12 ay çalışabileceği bir iş imkanı ucuz doğalgaz ucuz ssk ucuz elektrik ucuz bağkur ucuz vergi ucuz su belediye bu konuda vatandaşa yanlış uygulama yapıyor inşallah bir an önce iki türlü su uygulamasından vaz geçerde insanların ahını almazlar kime hizmet ettiklerini herkes biliyor birileri su saati satacak diye ben pahalı su içemem ayıp bayburtta yaşayan biri eşitlik istiyor bayburt git gide hızla nufus kaybediyor öğrenciyle emekliyle dolacak iş değil memleketlimizi burda tutmanın yollarına bakalım herkes üzerine düşeni yapmalı yoksa bu vebalin altından kimse kalkamaz