Trabzon Barosu Başkanı Suiçmez: Melisa Sağlam'ın davasına müdahil olacağız

Trabzon Barosu, Türkiye gündemine oturan Trabzonlu Melisa Sağlam'ın şort giydiği için darp edilmesini şiddetle kınadı.

Trabzon Barosu Başkanı Suiçmez: Melisa Sağlam'ın davasına müdahil olacağız
Trabzon Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ın şahsında tüm kadınların yaşam tarzına yapılan saldırı kınanırken kadına yönelik şiddet olaylarının son yılalrda artmasının nedeninin toplumda olumlu karşılık bulacağı beklentisi olduğu ifade edildi. 

Trabzon Barosu'ndan yapılan açıklama şu şekilde; "Üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ın şahsında tüm kadınların yaşam tarzına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Son zamanlarda kadının giyim tarzı üzerinden ifade bulan inanç özgürlüğü ve yaşam tarzına müdahale girişimlerini münferit bir olay olarak göremeyiz. Laik-sosyal bir hukuk devletinde hiçbir kişinin, zümrenin, grubun başkasının yaşam tarzına, inanç özgürlüğüne dayatma yapması kabul edilemez. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin artmasının en önemli nedenlerinden biri de yapılan bu eylemin toplumda olumlu karşılık bulacağı beklentisidir. Bu beklentiyi ortaya çıkartan en önemli nedenlerden biri ise siyasi iklimdir. Siyasilerin, toplumun ve yargının bu tür eylemlere hemen gereken tepkiyi göstermesi gerekmektedir. Kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, en temel insan hakkı ihlalini oluşturan bu tür eylemlere toplumun her kesiminin birlikte, aynı duyarlılıkta tepki göstermesi gerekmektedir. En temel insan hakkına yapılan bu tecavüzü basit bir darp olarak kabul etmek, bu kişileri azmettirdiği gibi devlete ve millete olan inancı da zedelemektedir. Yargının bu tür şiddet olaylarını bireysel eylem olarak algılamaması ve basit bir darp olarak görmemesi gerekmektedir. Aksi halde toplumdan gelen tepkiye göre verilen tutuklama kararları adalete olan inancı ortadan kaldırmaktadır. Kadının insan haklarına yapılan bu saldırıyı kınıyor, toplumun her kesimini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, Trabzon Barosu olarak Melis Sağlam'la dayanışma içinde olduğumuzu ve davaya müdahil olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz." 




 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber