Tozkoparan sınıfına kendini  sözde değil özde adamıştı

Tozkoparan sınıfına kendini sözde değil özde adamıştı

Mustafa Tozkoparan ile uzun yıllar mesai arkadaşlığı yapan ve Mustafa abisinden çok şey öğrendiğini söyleyen Çifçi, “Tozkoparan sınıfına kendini sözde değil özde adamıştı” dedi.

Gebze’de emek hareketinin öncü ve sembol isimlerinden TKP Gebze İlçe eski Başkanı Mustafa Tozkoparan’ı 04 Ağustos 2020’de kaybetmiştik. Sarkuysan’dan işçi emeklisi olan Tozkoparan, BMİS üyesi ve uzun yıllar, çok dönemler temsilcilik yaptı. Çifçi’nin hayatında ayrı bir öneme sahip. Hatta Çifçi’yi TKP’ye kadar sürüklemiş ama her renkten sol geleneğin kronik vakası bölünme sonrası Çifçi her iki yapıda da yer almamış. Tozkoparan’a olan vefasını şube yönetimiyle birlikte toplantı ve eğitim salonuna vererek gösteren Çifçi, bununla da asla yetinmeyecek:  

YERYÜZÜNÜN EN DÜRÜST İNSANI

…Birkaç iş tecrübesinin daha ardından Sarkuysan ve Mustafa (Tozkoparan) Abi tanışıklığı. Sendika ile tanışıklığımla aynı zamana denk geldi. Politik kimliğimin oluşmasının asıl mimarı, şu an gelmiş olduğum, üstlendiğim onurlu görevin temelinde Tozkoparan yatmaktadır. Onun için aylarca konuşabilirim ama şunu söyleyeyim: ‘Yeryüzünün en iyi, dürüst insanı.’

TOZKOPARAN’DAN SEBEP

TKP SAFLARINA KATILDIM

Yüreği işçi sınıfıyla dolu. İşçi sınıfına lafta değil tüm özüyle ve samimiyeti ve inancıyla hayatını adamış ender insanlardan biriydi. Böyle bir insan tanımışken ondan uzak duramazsınız. Onca sömürü, onca haksızlık, onca mücadele edip sorunlar yaşarken onunla örgütlenip TKP saflarına katıldım. O dönem Yurtsever Cephe çalışması ile başlayıp sonra partili oldum.

BOŞLUĞA DÜŞTÜ. APOLİTİK OLDU!

TKP içindeki ayrışma dönemiyle bende ayrışmacı oldum. İnanılmaz bir hayal kırıklığı ve boşluğa düştüm. Bu ayrışma ve sonucu itibariyle taraflardan hiç birinde örgütlenmedim. Çok etkilenmiştim ve hiçbir partiyle bağım olmadı.

TKP’Yİ DEĞİL SOLU DERT ETMELİ

TKP’nin parçalı olmasından öte Türkiye sol hareketinin parçalı, dağınık ve etkisizliğini çözümlemek, dert etmek daha doğru gibi geliyor bana şimdilerde.

tozkoparan.jpg

 

ALEVİ DE OLURUM, KÜRT DE OLURUM: “Kendimi tanımlarken şunu söylerim: ‘Haksızlığa uğrayan her ne varsa o olurum.’ Alevi değilim Alevi olurum, Kürt değilim Kürt olurum. İnandığı dini yaşayan biri haksızlığa uğrarsa ben o olurum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.