Futbol

Tottenham, Burnley'i gole boğdu

07 Aralık 2019 Cumartesi 18:00 - Son Güncelleme 07 Aralık 2019 Cumartesi 21:00

İngiltere Premier Lig'in 16. haftasında Tottenham, birbirinden güzel gollere sahne olan mücadelede Burnley'i 5-0 mağlup etti. Kuzey Londra ekibinde Güney Koreli Heung-min Son, uzun zaman hafızalardan silinmeyecek bir gole imza attı.

Teknik direktör Jose Mourinho ile yeni bir serüvene yelken açan Tottenham, Premier Lig'in 16. haftasında Burnley karşısında adeta gol şov yaptı. TRT SPOR'dan naklen yayınlanan mücadelede ev sahibi Tottenham, Burnley'i 5-0 yendi. Tottenham'ın golleri Harry Kane(2), Lucas Moura, Son ve Moussa Sissoko'dan geldi. 

Bu sonuçla Tottenham puanını 23'e çıkarırken, Burnley 19 puanda kaldı.

Maça hızlı başlayan Tottenham Hotspur, 5. dakikada İngiliz golcü Harry Kane'in yaklaşık 25 metreden attığı golle 1-0 öne geçti.

Burnley 10 dakika dolmadan 2. golü yedi. Burnley ceza sahasında yaşanan karambolde boşta kalan topu ağlarla buluşturan Lucas Moura, takımını 9. dakikada 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Kendi yarı sahasından kazandığı topla yaklaşık 60 metre mesafe katederek Burnley savunmasını adeta yaran Heung-min Son, dakikalar 32'yi gösterirken yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi. Son, uzun zaman hafızalardan çıkmayacak bir gole imza attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Tottenham'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelede perdeyi açan Harry Kane 54. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve Burnley kalecisi Gazzaniga'yı mağlup ederek skoru 4-0 yaptı.

Tottenham'ın gol şovunu sürdürdüğü maçta bu kez Moussa Sissoko sahneye çıktı ve attığı golle 74. dakikada skoru 5-0'a getirdi.

Maçta başka gol olmayınca Tottenham, evinde karşılaştığı Burnley'i 5-0'lık skorla mağlup etti.

Sezonun ilk 12 haftasında 3 galibiyet alabilen Tottenham, bu sonuçla teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde çıktığı dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti.

Kaynak: TRT SPOR

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Vukovic'den Ali Tandoğan'a sitem
Yükleniyor lütfen bekleyiniz