SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yurt genelinde olduğu gibi ilk ve orta dereceli okullarda 15 tatili yarın başlıyor.

 Tosya’da ise toplamda 31 eğitim kurumunda toplamda 6.649 öğrenci yarın karnelerini alacak. Karne alacak öğrenciler arasında, okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise ve öğretim kurulları da bulunuyor.

 TOSYA İLKÖĞRETİM OKULUNDA TÖREN

Tosya’da temsili karne töreni ise yarın merkezde Tosya İlköğretim okulunda köylerde ise Ortalıca Ortaokulunda yapılacak. Yapılacak karne törenlerine ilçe Kaymakamı Deniz Pişkin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ve şube müdürleri katılacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

 Hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük bir heyecan ile beklenen sömestr tatili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan resmi açıklamaya göre 23 Ocak Pazartesi günü başlayacaktır. 3 Şubat Cuma günü ise son bulacaktır. Tatil tarihi öncesinde ve sonrasında bulunan hafta sonlarını da tatil günleri içerisine eklendiğinde öğrenciler ve velileri tam tamına 16 gün tatil yapabilecekler. 15 tatilin bitmesi ile 2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ikinci dönemin son bulacağı tarih ise 9 Haziran 2017 Cuma günü olarak belirtilmiştir
Editör: TE Bilisim