HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Kapsayıcı Eğitim- Okul Yöneticilerinin Eğitimi Seminerleri gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen “Kapsayıcı Eğitim- Okul Yöneticilerinin Eğitimi” konulu seminer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarımızın yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlk olarak okul ve kurum müdürlerini katılımı ile başlayan seminer ikinci hafta müdür yardımcıları ile devam etti. Son zamanlarda ülkemize misafir olan yabancı uyruklu öğrencilerin sayısının artırması sonucu harekete geçen Millî Eğitim Bakanlığı bu tür seminerler vasıtasıyla her öğrenciyi eğitime katmak ve bu eğitimleri de en üst seviyede vermek için çalışmalarına başladı. Bunun sonucu olarak UNİCEF iş birliğiyle harekete geçen bakanlık ülkemizde ki bütün öğretmen ve yöneticileri seminerlere dâhil ederek çalışmalarını hızlandırdı.

Yalova/Esen köy hizmet içi Eğitim Enstitüsüne eğitim almak için giden Yavuz Selim İlkokulu Okul Müdürü Mehdi Toğrul bir haftalık eğitmen eğitimi sonucunda bu semineri okul ve kurum müdürlerine uygulayarak dezavantajlı gruplardaki öğrencilerin eğitimlerinin daha üst düzeyde yapılması; bu gruplarda ki dezavantajların daha asgari düzeylere çekilmesi konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Eğlenerek öğrenme metodu ile çıkılan yolda yöneticilere verilen bu eğitimlerin yöneticilerin işlerini biraz daha kolaylaştırması da ayrı bir kazanım olarak düşünülen seminerler iki hafta boyunca devam etti. İlçede ki bütün öğretmenlerin de katılımının sağlanmasının planlandığı bu tür seminerlerin öğretmenlerin eğitim öğretim hayatlarında da bir değişim olacağı ve yüksek derecede farkındalık oluşturulacağı düşünülmektedir.

 (SDA-

Editör: TE Bilisim