Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, kaldırımda yaya olarak yürüyen felçli vatandaşa otomobil çarptı. Vatandaşın ölümden döndüğü kaza bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre Kaza, geçtiğimiz ay'nda yaşandı. Bahçelievler Mahallesi 100.Yıl  Caddesinde kaldırımda yürüyen vatandaşa arkadan gelen ve direksiyon hakimiyetin kaybeden sürücünün kullandığı otomobil çarptı. Çarpanın etkisi ile metrelerce havaya fırlayan vatandaşın yardımına çevredeki kişiler yetişti. İhbar üzerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı şahıs tedavi altına alındı.

Kaza anı güvenlik kamerasında

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde bir iş yerinin güvenlik kamerasının kaza anını saniye saniye kaydettiği görüldü. Görüntülerde, 100.Yıl caddesine aşağı doğru gelen otomobil kazanın olduğu noktaya geliyor. Bir anda direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü yolun sağında yaya kaldırımında yürüyen ve bir kaç hafta önce bir rahatsızlık geçiren vatandaşa yöneliyor. Bu sırada arkadan gelen otomobili son anda fark eden şahıs, kaçmaya çalışıyor ancak kaçamıyor. Otomobilin çarpası ile metrelerce havaya fırlayan şahıs yaklaşık 10 metre ileriye sert bir şekilde düşüyor. Çarpma sonrası otomobil takla atarak yana devriliyor.

Kaza sonrası İlçe Trafik Ekipleri soruşturma ve inceleme başlattı.

Editör: TE Bilisim