HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçe merkezinde son günlerde yaşanan ani elektrik kesilmesine ve son olarak pazar günü Bahçelievler Mahallesinde yaşanan habersiz Elektrik Kesintisine vatandaşlar tepki gösterdi.

Belediye hoparlöründen anons yapılmadan habersiz elektrik kesintisi esnafı ve vatandaşı mağdur ediyor. Özellikle hafta sonu yapılan habersiz kesinti vatandaşı çileden çıkarttı. Elektriklerin hiçbir uyarı ya da bilgilendirme yapılmadan kesilmesine bir anlam veremeyen bir vatandaş: "Kışın elektriğimizin kesilmesine hiçbir anlam veremiyoruz. En azından bir gün öncesinde bir duyuru yapılsa veya Bahçelievler mahallesinde ikamet eden vatandaşlara bir mesaj yolu ile bilgilendirilse idi bizlerde tedbirimiz alırdık. Evinde hastası olan var, ne bileyim sağlığı açısından makineye bağlı tedavi gören var, yeni bebeği olan çoluğu çocuğu olan var bu insanları hiç mi düşünmezler. Kış günü 7 saat elektrik kesintisi yapmanın mantığı nedir? Tamam çalışma yapılabilir ama bir gün öncesinden bir bildirim yapılmaz mı? Vatandaşlar mağdur edilerek hizmet götürülmez. Kanunen vatandaş bilgilendirilmeden elektrik kesilmez bu bir suç. Neymiş efendim enerji firmasının sitesinde duyuru yapılmış. Kardeşim ben mecbur muyum enerji firmasının veya başka yerlerin internet sitesini takip etmeye. Sen bunu yerelde anons yaptıracaksın veya vatandaşa mesaj atacaksın. Firma gerekli yerlere yazışma yapmış olabilir veya izin almış olabilir fakat benim bundan neden haberim yok. Ben ve ailem 7 saat elektriksiz kalmak zorunda neden bırakılıyor. Bu memleket bu kadar başı boş mu kardeşim bunları yazın ki mağduriyetimiz duyulsun" diyerek tepki gösterdiler.

Vatandaşların bu tepkisi karşısında Elektrik kesintisine neden olan çalışma alanına www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak gidip yetkiliden bilgi almak istedik. Elektrik direği çalışması yapan firma çalışanı bir kişi kendimizi Ulusal Basın mensubu olarak tanıtmamıza rağmen bizi tehditkâr bir şekilde konuşarak ‘’ sizi kim çağırdı buraya? buradan çekim yapamazsınız, kesinti hakkında açıklama yapmak zorunda değilim çekin gidin buradan diyerek haksız bir tavır aldı.

Bizde ‘’ Kamuya mal olmuş ve vatandaşların mağdur olduğu bir konuda bizler bilgi alarak haber yaparız ve kimseden de izin almak zorunda değiliz. Hem duyuru yapmadan elektrik kesintisi yapacaksınız hem de vatandaşların mağduriyetini göz ardı ederek basın mensubuna karşı tehditkâr konuşma yapacaksın’’ diyerek gerekli cevabı verdik.

Editör: TE Bilisim