HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesi Gökçeöz, Bayat, Çukur, Ahmetoğlu Köylerine yangın söndürme tankerleri Orman İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle teslim edildi.

Orman yangınları ile daha etkin mücadele etmek amacıyla Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tosya Orman İşletme Müdürlüğünce; çıkabilecek orman ve köy yangınlarına daha etkin, daha kısa zamanda ve yerinde mücadele etmek için Gökçeöz, Bayat, Çukur, Ahmetoğlu Köylerine birer adet yangın söndürme tankeri teslim edildi.  Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan törenle yangın söndürme tankerleri Kaymakam Deniz Pişkin tarafından köy muhtarlarına teslim edildi.

Törende konuşan Tosya Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı; ”Tankerler, muhtemel orman yangınlarına, arasözlerimizin ulaşması sırasında oluşacak zaman kaybının önüne geçilmesi ve ilk müdahalenin en kısa sürede yapılabilmesi için çok önemli bir yere sahiptir. Bu gün dağıttığımız tankerle birlikte toplam 32 köye tanker dağıtmış olduk” dedi.

Kaymakam Deniz Pişkin de törende yaptığı konuşmada; “ Ormanlar sadece Tosya için değil, ülke için millet için milli servet. Onlar bizim canımız, ciğerimiz. Gerçekten vücudun akciğerleri neyse, ormanlarda öyle öneme sahip. Haliyle en küçük bir fidan dahi zayi olmasın diye bütün gayretimizi gösteriyoruz. Olası bir yangın tehlikesine karşı, biz gelene kadar köy muhtarlarımızın ve köylülerimizin ilk müdahale edebilmesi ve en azından yavaşlatarak kontrol altına alabilmesi için güzel bir uygulama” dedi.

Ayrıca tanker kullanma ve yangınla müdahale eğitimi verilerek köylülerin orman Yangınlarına müdahale konusunda bilinçlendirildi. 

Tosya Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen tanker dağıtım törenine Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Vekili Orhan Cığa, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Orman İşletme Müdürü Alparslan Kadı, Orman İşletme Şefleri, Orman İşletme Personeli ve Muhtarlar katıldı.





Editör: TE Bilisim