Tosya ilçe merkezinde 495 yıllık caminin yer aldığı Ulu Cami sokakta yol ortasına bırakılan çöpler mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu.

Tarihi caminin yol güzargahında bulunan ve adını Ulu Camiden alan ilçe merkezindeki Ulu Cami Sokakta yolun ortasına kimler tarafından döküldüğü bilinmeyen ve mikrop yuvası görüntüsündeki çöp yığını şikayet üzerine belediye temizlik işçileri tarafından kaldırıldı.

Bu ve benzer görüntülerin son günlerde sık yaşandığı Tosya'da mahalle sakinleri bu çöp ve inşaat artıklarının oluşmasına sebep olanları kınadıklarını belirterek vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler.

Tosya Belediyesini ve Temizlik işlerini arayarak söz konusu çöpün kaldırılmasını isteyen A.K isimli mahalle sakini, “İnsanların sokağa çöp dökme özgürlüğü olmamalıdır. Belediyemiz ve Çevre Temizlik firması her gün ilçenin en ucra köşelerine kadar giderek çöplerimizi alıyor ve kontrolünü yapıyor, fakat bizim öncelikle o şehirde yaşayanların çevre bilinci konusunda zihniyetlerin değişmesi şarttır. Bunları umursamadan yapanlar tespit edilip en ağır para cezasıyla cezalandırılmalıdır. ”dedi.

Editör: TE Bilisim