Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Kuşçular köyünde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan leylek, Tosya Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ilk müdahalenin ardından Veterinerlik Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmek üzere gönderildi.

Kuşçular köyünde köylüler ve duyarlı bir hayvan severin ihbarı üzerine yol kenarında bitkin bir şekilde bulunan leylek, Tosya Belediyesi Veteriner Hekimliği Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Tosya Belediyesi Veteriner Hekim Sıtkı Danacı ihbar üzerine ivedi bir şekilde Belediye görevlileri ile olay yerine giderek kanadı kırılan leyleği Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldılar.

İlk müdahalede, leyleğin Kanadının kırık olduğu ve bir süredir beslenemediği için bitkin olduğu tespit edildi. Veteriner Sıtkı Danacı, leyleğin aç ve susuz kaldığını belirterek, “Onu bulduğumuzda sıcaktan bunalmış bir vaziyetteydi. Leyleği merkezimize getirdik ve gerekli ilk müdahaleyi yaptık.” diye konuştu.

Kanadı kırık olan leylek Tosya Belediyesi ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrasında Leyleğin sağlığına tamamen kavuşuncaya kadar gözetim altında tutulması için Kastamonu’ya gönderdiler.

Editör: TE Bilisim