Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Geçtiğimiz yıl Tosya Belediyesi Fen işleri müdürlüğü tarafından 6 mahallede maili inhidam yani çevreyi tehdit eden durumda olan terk edilmiş 20 binanın yıkımını gerçekleştirmişti.

Yetkililer ‘’Şehir merkezinde ve kırsal alanlarda harabeye dönüşmüş yapılar bulunmaktadır. 2019 yılı içinde de yıkım için gerekli yasal prosedürleri tamamlanan evleri yıkımına devam ediliyor. Hem çevre ve halk sağlığı hem de görüntü kirliliği açısından tehlike oluşturmakta idi şimdi yıkım çalışmalarımız yasal mevzuat içerisinden başlamıştır ve de devam edecektir” dediler.

Tosya Belediyesi tarafından metruk binaların yıkımı devam ederken vatandaşların sürekli talep ve tepkisine maruz kalan Meraş-i Abdurrahman Paşa Cami (Yeni Cami) yokuşunda yer alan metruk bina ne yazık ki yıkılamıyor.

Edinilen bilgilere göre Kültür Varlıkları Koruma Kurulu envanterine kayıtlı olan bu binanın yıkımı için kuruldan özel izin alınmak zorunda. Binanın her an yıkılma tehlikesine karşı tedirginlik yaşayan vatandaşlar ve cami camaati Belediye yetkililerine seslenerek bir an önce bu bina ile ilgili gerekli tedbir ve yıkım izni alınmasını istediler.

Özellikle binanın Baca kısmının yarısının yıkılmış olması ve geri kalan kısmını 3-4 tuğlanın tutması ile ayakta durmasını gören vatandaşlar yetkilileri acil olarak göreve davet ederek bacanın yıkılması ile oluşabilecek facianın bir an önce önüne geçilmesini istediler.

Editör: TE Bilisim