HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesi Tekke Hamamı Sokakta Ormanlık alana sınır noktada yol kenarlarına atılan çöp atıkları Çevre kirliliğine neden olurken aynı zamanda Orman Yangınına davetiye çıkarıyor.

Mahalle sakinlerini isyan noktasına getiren çevre kirliliği karşısında duyarlı vatandaşlar görüntüleri sosyal medyada paylaşarak yaşanan çevre kirliliğini ve yangın tehlikesine dikkat çektiler.

Görüşlerini aldığımız mahalle sakinlerinden Mehmet U. İsimli vatandaş ‘’ Aslından bu utanç ve ayıp bizim. Bu çöpler dışarıdan getirilip buraya dökülmüyor. Bu gördüğünüz alan Tosya’nın ciğeri adeta nefes aldığı bir alan, eğer bu alanı bizler bu şekilde kirletmeye devam edersek yarın çocuklarımıza temiz bir Tosya ve gelecek bırakamayız. Gördüğünüz gibi fazla söze gerek yok. Her şeyi görüyorsunuz. Ormanlık alanın içine molozları, çöpleri, araba lastiklerini yani ne arasanız her türlü pisliği bu yeşil alana dökmüşler. Burada şu ana güzel olan ne var biliyor musunuz? Duyduğunuz kuş sesleri bu pislikten geriye bir tek onlar kaldı. Sözlerimin başında ne dedim ‘’ Bu Utanç Bizim’’ yani bu manzara karşısında ve bu çöpü buraya döken ‘’Zihniyeti Çöplük olmuş bu kişiler ‘’ karşı belediye ne yapsın yetkililer ne yapsın. Yazık hem de çok yazık. Allah esirgesin yarın havalar ısındığı zaman bu çöp yığınları en ufak kıvılcımla büyük bir Orman yangınına neden olur. Ne bileyim Tosya Orman işletmesi buna bir tedbir alamaz mı? ’dedi.

Tosya Belediyesi İtfaiye karşısından çıkılan yol güzergahında yer alan be su deposuna yakın alandaki yaşanan bu çevre kirliğinin kısa sürede ortadan kaldırılarak ilçemize yakışır bir duruma geleceğine inanmaktayız.

   (SDA-

Editör: TE Bilisim