Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’da çeşitli zamanlarda 4 adet motosikleti çaldığını itiraf eden hırsızlık şüphelisi M.N, çaldığı motosikletlerin evinde yakalanmasına rağmen serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda, Tosya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla hırsızlık şüphelisi M.N’nin evinde, eklenti ve müştemilatında arama yapıldı.
Söz konusu adreslerde yapılan aramada, şüpheli şahıs M.N’nin evinin bahçesinde kapalı alanda kırmızı renkte bir motosiklet, bordo renkli sinski ibaresi bulunan motosiklet, kırmızı-gri renkli sepetli ve deposunda Motoran ibaresi yazılı motosiklet ile sarı renkli marka modeli belli olmayan scooter tarzı bir diğer motosiklet yakalandı.
Ayrıca şüpheli şahısın ikamet ve müştemilatında da yapılan aramada, 1 adet siyah kask ile motosikletlerden sökülmüş olduğu anlaşılan fotoğraf ve video çekimleri yapılan, çok sayıda muhtelif motosiklet parçaları ele geçirildi.
Yapılan operasyon sonrasında olayın şüphelisi M.N, polis ekiplerince gözaltına alındı. Polis sorgusunda M.N, tescil kaydı bulunmayan A.A’ya ait motosikleti çaldığını belirterek suçunu itiraf etti. Ayrıca M.N, faili meçhul motosiklet hırsızlığı olayıyla alakalı olarak ta, motosikleti çaldığını ve hurdacıya sattığını söyledi.
M.N, ifadesinde, müşteki B.A’ya ait şahıstan yaklaşık 4 ay kadar önce tescilsiz motosikletini çaldığını, sonrasında bu durumdan haberdar olan müşteki B.A’ya motosikleti ikametinin yakınına koymak suretiyle teslim ettiğini kaydetti.
2 yıl önce ise farklı tarihlerde ilçe merkezinde pirinç pazarı civarından iki adet scooter tarzı motosikleti çaldığını itiraf eden M.N, bu çaldığı motosikletleri de hurdacılara sattığını söyledi.
Motorların akıbetini bilmediğini ifade eden M.N, motosikletleri paraya ihtiyacı olduğu için çaldığını belirterek, pişman olduğunu kaydetti.
Emniyetteki işlemlerinin ardından Tosya Adliyesine sevk edilen M.N, çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbeste bırakıldı.

Editör: TE Bilisim