HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde son günlerde sosyal medyada sık sık gündeme gelen haklı veya haksız eleştirilerin hedefi durumunda kalan Tosya Devlet Hastanesinin bu durumu karşısında www. tosyahaberleri.com haber sitesi olarak ‘’Hastane Meclisi ‘’ kurulması yönünde çözüm önerisinde bulunuyoruz.

İlçede göreve başladığı ilk günden bu güne kadar sorunların çözümü aşamasında büyük gayret ve emek harcayan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’in özellikle sosyal medyada hedef gösterilen Tosya Devlet Hastanesinde sorunların aşılmasına katkı sağlayacak olan çözüm önerimizi değerlendireceğini bekliyoruz.

TOSYA DEVLET HASTANESİ ‘’ÇALIŞAN MECLİSİ’’KURULMALI

Tosya Devlet Hastanesi çalışanları, ayda bir yapacakları toplantılarla sıkıntı ve önerilerini yöneticilere bildirmek ve koordineli çalışmayla verimi artırmak amacıyla 'Tosya Devlet Hastanesi Çalışan Meclisi’’ kurulsun.

Hastane Başhekimi başkanlığı ile hastane çalışanları tarafından en az 10 kişiden oluşacak ‘’Hastane Çalışan Meclisi’’ teşekkül edilecek. Hastane Meclisinde; acil, röntgen, poliklinik, İdari birim, güvenlik, temizlik personeli, yataklı servis, bilgi işlem, ameliyathane, laboratuvar gibi bölüm veya bölüm temsilcileri bulunacak.

Hastane Çalışan Meclisinde ki amaç hastane çalışan elemanların hep birlikte daha iyi şartlarda çalışıp, birlikte karar alıp, çalışan ve hasta sorunlarını çözümüne emek ve fikir yürütmeyi sağlamalı.

‘’HASTANE VATANDAŞ MECLİSİ’’ KURULMALI

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’in başkanlığında halk içinden ve kurumlardan seçilecek 15 kişiden oluşan ‘’Hastane Vatandaş Meclisi’ ’kurulmalı. Bu meclis ayda bir defa toplanarak ay içinde ‘’Hastane Çalışan Meclisinin’’ raporu doğrultusunda sorunları ve sıkıntıları dinlemeli.Hastane meclisi ilçenin önde gelen esnaf,tüccar,sanayici,bürokrat,eğitimci,din görevlisi,basın mensubu ve muhtardan oluşmalıdır.

Gündeme gelen sorunlar bu defa sağlıkçı gözüyle değil, vatandaş ve hasta gözüyle tartışılmalı. Yapılan toplantıda vatandaşlardan ve hastaların görüşleri alınarak sorunların çözümü aşamasında hastane yönetimini yönlendirecek adımlar atmasını sağlayacaktır.

Editör: TE Bilisim