Açılış kurdelesini Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özgün Yapağı ve Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Nesrin Avcı birlikte kesti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdiresi Nesrin Avcı yaptı. Hoş geldiniz dileklerini ileten Avcı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı; ”Halk Eğitim Merkezleri örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış her yaş grubundaki fertlerin günün şartlarına uymalarını, bir meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan eğitim kurumlarıdır. Bunun yanında halk eğitim merkezlerinin her zaman her yerde herkes için eğitimden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edinmiştir. ” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin ise; “Uzun ve meşakkatli bir yılın sonunda meyvelerini toplama günüdür bugün. Çok el emeği çekilmiş ve göz nuru akıtılmıştır” diyerek Tosya ilçesinin turizm varlığına değindi.

Başkan Şahin; “Turizm çok geniş bir alanı kapsıyor. Yani kardeşlerimizin ürettiği ürünlerde bu kapsamda. O yüzden bugün Tosya Halk Eğitim Merkezimizin açtığı kurslarda elde edilen ürünler ortaya konulan eserler, Tosya’mızın kültürel turizmi açısından da çok önemli. Tosya’nın aynı zamanda turizm açısından oldukça güzel mekanları var. İnşallah önümüzdeki süreçte Dipsizgöl ve tescilli yapılarımız projelendirilerek turizme açılacak. Bunula birlikte yine Tosyalı Boyacıoğlu Markos’un evi de belediyemizce restore edilerek kent tarihi müzesi olarak hizmete sunulacak. Yine içinde bulunduğumuz kültür merkezimiz önemli bir mekan ve önümüzdeki yıllarda çok sayıda meslek edindirme kursu açılacaktır” diyerek Cumhuriyet meydanında kadın girişimcilere yönelik olarak şekillendirilecek projenin detaylarını verdi.

Minik Halk Oyunları ekibinin Üç Mum gösterilerinin ardından programda işaret dili gösterimi yapılırken Turzim Haftasına yönelik şiirler okundu. Daha sonra açılışta katılımcılara kursiyerler tarafından hazırlanan çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: TE Bilisim