HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KAMERA: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesinde düzenlenen 21 Kültür ve Pirinç Festivali Yağlı Güreşlerinde finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan yenen 657.Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu oldu.

Tosya Er Meydanı’nda yapılan yağlı güreşlerde yurdun dört bir köşesinden gelen pehlivanlar kol bağladı. Tosya Er Meydanında yapılan güreşler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu, İlçe Müftüsü Eyyup Demir tarafından güreşlerin kazasız belasız geçmesi için dua yapıldı.

Tosya Er Meydanı’nda 16 başpehlivan kol bağladı. Kuraların çekilmesinin ardından başlayan başpehlivanlık güreşlerinde Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve 2018 yılı Kırkpınar 3. Hüseyin Gümüşalan finale kaldı. Başpehlivanlar seyirci yoğun tezahüratıyla güreş tuttu. Kıran kırana geçen güreş sonunda finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan’ı yenen Orhan Okulu 2018 Tosya Başpehlivanı olarak Kırkpınar’ın rövanşını kaptırmadı. Güreşlerin sona ermesinin ardından madalya töreni yapıldı. Başpehlivan Orhan Okulu ve ikinci Hüseyin Gümüşalan’a madalyaları Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından verildi. Tosya Yağlı Güreşleri’nde kol bağlayan pehlivanlardan her boyda dereceye girenlerine madalyaları protokol üyeleri ve misafirler tarafından verildi.

(SDA-

Editör: TE Bilisim