HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesi Devlet Hastanesinde Çocuk Doktoru ile Nöroloji ile Anestezi doktoru olmaması vatandaşları çileden çıkarıyor.

Geçtiğimiz günlerde Tosya heyeti Kaymakam Deniz Pişkin başkanlığında Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha’dan ilçe Devlet Hastanesinde yaşanan Doktor sıkıntısını gündeme getirmişti. Heyette bulanan Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi ve Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ilçede yaşanan doktor sorununu yetkililere aktardı.

Sağlık Bakanlığında yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ve kısa sürede Tosya Devlet Hastanesine doktor atamalarının yapılacağı Tosya Heyeti tarafından sosyal medyada duyuruldu.

Özellikle 5 aydır 40 bin nüfuslu Tosya ilçesinde Çocuk Doktorunun olması vatandaşları, isyan noktasına getirdiği anlarda yapılan bu açıklamalar özellikle anne ve babaları umutlandırdı.

Tosya heyetinin Ankara ziyareti sonrası Sağlık Bakanlığı Kastamonu ve ilçelerine doktor ataması gerçekleştirdi. Açıklanan listede Tosya ilçesine DOKTOR ATAMASI YAPILMADI.

İlçe nüfusunun ‘%30 çocuk olan bir ilçede çocuk doktorunun yaklaşık 5 aydır olamamasının açıklamasını hiçbir yetkilinin yapamayacağını bilinmekte. Hal böyle iken Kastamonu milletvekillerinin zaman zaman ilçeye yaptıkları ziyaretlerde ‘’Tosya’nın Doktor ihtiyacı Yoktur’’ açıklaması sizce de abesle iştigal olmuyor mu?

İlçede iktidarı ile muhalefeti ile siyaset yapan sayın Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları acaba bu sorun sizlerin gündeminde yok mu?

Son günlerde peş peşe seçim yapan Esnaf Odaları ve Sivil Toplum kuruluşları sizler bu soruna nereye kadar kayıtsız kalacaksınız?

Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve dahi İlçe Devlet Hastanesi yetkilileri ne zaman ilçenin sağlık sorunlarına çözüm arayacak.

Anne ve Babalarının kucağında çaresiz bir şekilde hastane acil servisinde şifa arayan bebeklerin ve çocukların feryadını ne zaman duyacaksınız?

Sayın Yetkililer Yeter Artık…! Biz bunu hak etmiyoruz.

Siyasetçine, Sivil Toplum Kuruluşlarına yazılı ve görsel basınına ve de dahi İlçe Sağlık yetkililerine sesleniyoruz acil servis önlerinde, hastane kapılarında inim inim inleyen bu çocukların vebalini taşıyamayız.

 ‘’ Ya Bir olacağız bu sorunu çözeceğiz yada başka çare yok yine bir olup bu çocuk doktoru sorununu çözeceğiz''

Editör: TE Bilisim