31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Tosya Belediye Başkanlığı için AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Aday Adayları isimleri açıklanırken İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisindeki sessiz bekleyiş devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Tosya Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için Raşit Serdar Ündeyici ve Hasan Mete Dikişçi Parti ilçe Binasında adaylıklarını yaptıkları Basın toplantısı ile açıklamışlardı. Adaylık sürecinin sona ermesi ile birlikte Ak Parti Tosya İlçe Teşkilatı ve delegeleri 18 Kasım Pazar günü Kastamonu’da Temayül Yoklamasında giderek sonuçları Genel Merkeze gönderdi. Yapılan temayül yoklamasında sürpriz bir adayın isminin ön plana çıktığı ve Parti teşkilatının o isim yönünde değerlendirme yaptığı iddia edilmekte.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı yetkililerinin katıldığı Basın Toplantısında Ali Tekin ve Hüseyin Eken Tosya Belediye Başkanlığı aday adaylıklarını açıkladı. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Başkanlığı devreden Volkan Kavaklıgil’inde MHP Genel Merkezinde Aday Adaylık müracaatını yaptığı öğrenildi.

Tosya Belediye Başkanlığı için adayların isimlerinin gündeme geldiği ve tartışılmaya başlandığı bu günlerde gözler İYİ Parti Tosya Teşkilatına ve Cumhuriyet Halk Partisi Tosya İlçe Başkanlığına döndü.

 İddialara göre 30 Kasım Cuma günü Tosya’ya gelen İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Özcan Büyükşen ve parti yöneticileri Cumhuriyet Halk Partisi Tosya İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Tosya Belediye Başkanlığı için fikir alışverişinde bulundular.

CHP ve İYİ parti yöneticileri aday adayları isimleri üzerinde değerlendirmede bulunarak ortak aday konusunda genel merkezlerin vereceği ittifak kararı sonrasında alına kararı parti üyelerine deklare edecekleri öğrenildi.

CHP İlçe başkanlığında gerçekleşen toplantıda önemli kararların alındığı ittifaka iki parti temsilcilerinin olumlu baktığı iddia edilirken önümüzdeki günlerde Tosya’da tabanının istediği sonuçların da alınabileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim