A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Yaz transfer döneminin son gününde Cenk'e İngiltere'den teklif olduğu duyulduğunda bazı Beşiktaş taraftarları bu transferin gerçekleşmesini Cenk'ten daha fazla istemişti. Çünkü onlara göre Cenk, pas oyununda olmayan, kaçırdığı gollerle saç baş yolduran, ikinci sınıf bir santrafordu. Fakat üç sezon önce takımın üçüncü santraforuyken bugün birinci tercih olmayı başaran Cenk, her geçen gün bu eleştirilerin ne kadar haksız olduğunu biraz daha gösteriyor.

Cenk, geçen sezonlarda da kötü değildi fakat Türk olması nedeniyle negatif bir ayrımcılık yaşıyor; en azından düne kadar olan yaşıyordu. Nitekim genç oyuncu her ne kadar az süre almış olsa da takımına hep katkı sağladı; oynadığı anların hakkını fazlasıyla verdi. Sıfır kapris, sıfır uyumsuzluk, sıfır pes etme; yüzde yüz çalışma, yüzde yüz istek ve yüzde yüz mücadele ile Cenk bugünkü parlak noktaya ulaştı; o artık çok iyi bir rol model.

Haberin Devamı

Negredo'yu yedek kulübesine hapsetmek suretiyle Cenk'in gösterdiği bir diğer gerçek de, bu aralar revaçta olan yabancı kuralı tartışmasının ne kadar gereksiz olduğu; formanın sahibini pasaportlar değil performanslar belirler.

Dünkü Porto zaferi, biraz da beklenmedik olduğu için tarihi bir önem taşıyor fakat Beşiktaş'ın Avrupa'da son iki sezondaki karnesine bakılıp Napoli, Benfika, veya Brüj maçları düşünüldüğünde siyah beyazlıların Porto'yu çaresiz bırakan oyununa çok da şaşırmamak gerek. Tıpkı Cenk gibi Şenol Güneş'in takımının tamamı da dün akşam geçtiğimiz sezonlara nazaran ilerlemiş göründü.

Artık bu gruptan çıkmak Beşiktaş'ın sözde değil özde hedefi olmalı ve deplasmanda alınan çok ekstra üç puan ile İstanbul'da alınacak olası üç puanlar düşünüldüğünde siyah beyazlılar bunu yapmaya gerçekten yakın; umarım olur.

c