Torunuyla sokağa çıktı

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Diyarbakırlılar genci ve yaşlısıyla, ellerine Türk bayrakları alarak sokaklara döküldü

Torunuyla sokağa çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik vatandaşların tepkisi sürüyor.

Diyarbakırlılar genci ve yaşlısıyla sokaklara çıkarak FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteriyor. Ellerine Türk bayrağını alan Diyarbakırlılar, hükümete destek eylemleri yapıyor.

Torunuyla sokağa çıkan Asiye Kaya  halkın iradesiyle iktidara gelen hükümete sahip çıkmak için gece gündüz demeden sokaklarda olacaklarını söyledi.

Darbenin çocuk yaşlı demeden herkesi mağdur edeceğini belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Darbe çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğine yapıldı. Onların iyi bir geleceğe sahip olması için alanları terk etmeyeceğiz. Komşum, eşim, çocuğum ve torunumla hükümete destek vermek için sokağa çıktım. Darbeyi istemiyoruz ve hainlere karşıyız. Bu yaşa geldim, böyle zulüm görmedim. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkıyoruz. Cumhurbaşkanımız vatanını, milletini sevdiği için onun arkasındayız."

Niyazi Kaşan ise 12 Eylül askeri darbesini de gördüğünü anlatarak, dün yapılan darbe girişimiyle bazı kesimlerin geçmişin karanlık günlerine dönmek istediğini söyledi.

Darbeye karşı halkın eğilmeyeceğini dile getiren Kaşan, şöyle konuştu:

DARBEYE KARŞI HALK AYAKTA

"Dün akşam yapılan darbe girişimi, 12 Eylül'deki Kenan Evren darbesinden bile kötü oldu. Havadan masum sivil halkın üstüne bombalar atıldı, silahlarla ateş edildi. Hükümetimiz hedef alındı. Allah hükümetimize zeval vermesin. Biz askerler için canımızı feda ederiz. Sadece askerin içinde bulunan FETÖ'cü hainlere karşı çıkıyoruz. Onlara destek veren yabancı ülkeleri de kınıyorum. Darbe başarılı olsaydı, bugün tanklar sokaklarda olacaktı, binlerce masum insan ölecekti. Huzur istiyoruz. Türk Kürt kardeşiz. Bu birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamayacak. Cuntalar bizi yıldıramayacak."

Fahrettin Arslanoğlu ise 12 Eylül, 28 Şubat ve dün yapılan darbe girişimine şahit olduğunu, darbecilerin halkın huzurunda hesap vereceğini kaydetti.

Darbenin amacına ulaşamamasının sevincini yaşadığını dile getiren Arslanoğlu, "Biz Yavuzların, Fatih Sultan Mehmetlerin torunları olarak onlara imkan vermeyeceğiz. Bilinçlendiğimiz için ilk defa halk ayaklanarak darbeyi engelledi. Bu devlete kolay kurmadık, kolay kolay da kimseye vermeyeceğiz. Darbecilerin karşısında canımız pahasına da olsa dik duracağız, eğilmeyeceğiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler