Büyük Torbalı

Torbalı’yı etkileyecek mi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dikkatler yavaş yavaş kurultaya çevriliyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbalı’yı etkileyecek mi
174 Görüntüleme
17 Ocak 2018 - 15:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Parti olağan kurultay takvimi kapsamında İzmir’de mahalle delege seçimleri ve ilçe kongreleriyle kadrolarını yenilerken 7 Ocak’ta da il başkanını seçti. İzmir İl Başkanı 355 delegenin oyuyla Deniz Yücel oldu. Genel merkez ve tüm üst düzey yöneticilerle 2019’da gerçekleşmesi planlanan genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanan partinin gündeminde şu an 3-4 Şubat’ta Ankara’da yapılacak kurultay var. İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, düzenlediği basın toplantısıyla 36’ncı Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında yarışacağını resmen açıkladı. Kurultayın geride kalmasının ardından partideki 2019 kulislerinin adaylıklar noktasında hız kazanması bekleniyor. Fakat partinin en güçlü olduğu il konumunda bulunan İzmir’de 2019 hesaplarının şimdiden yapılmaya başlandığı öğrenildi. Kurultayda ortaya çıkacak tablo ve özellikle Parti Meclisi (PM) yeni kadrosunun belediye başkan adaylıklarına çok büyük etkisinin olacağı öngörülüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tavrı her seçim dönemi olduğu gibi 2019’a yaklaşıldığında en çok merak edilen konular arasında olacak. Başkan Kocaoğlu’nun ‘6 ay’ ilkesi kapsamında hiçbir renk vermemesi örgütte çok sayıda kişinin dikkat ettiği detaylar arasında.
TALİMATLAR…
Örgüt kongreler sürecini yaşadığı sırada CHP Lideri’nin iki talimatı gündemden hiç düşmemişti. Kılıçdaroğlu’nun, ‘2019’da aday olmak isteyenler kongrelerde hiçbir göreve talip olmasın’ ve ‘belediye başkanları için bir ön seçim yapılmayacak. Bunun için örgütün tercihine müdahil olmasınlar’ şeklindeki iki net talimatı kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Belediye başkanlarının örgütün tercihine müdahale etmemesi yönündeki talimat çok tartışıldı. Parti içinde, özellikle milletvekilleri, genel başkanın talimatına uyulmadığını zaman zaman dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı aday’ söylemiyle ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleriyle gerçekleştirdiği temaslar örgütte bir kısım partili tarafından eleştirildi. Sonrasında Deniz Yücel’in aday olmasıyla yükselen tepkiler karşısında Kocaoğlu, ‘Ben prol çizdim. Aklımda bir isim yoktu’ açıklamasını yaptı. 7 Ocak’taki kongrede Yücel il başkanı oldu ve tartışmalar şimdilik noktalandı.

İLÇE BAŞKANLARI ADAY ADAYLARI İÇİN GENEL MERKEZE DOSYA SUNACAK
Örgüte yönelik diğer talimata ise uyulup uyulmayacağı yerel seçimler döneminde kendini gösterecek. Diğer yandan, ‘2019’da adaylık düşünenler hiçbir göreve talip olmasın’ talimatının altında yatan sebep de kulislere düştü. Genel merkezin yerel seçimler döneminde belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimleri değerlendirmek amacıyla örgütlerin bilgisine başvuracağı öğrenildi. İzmir’de kaybedilen 8 ilçenin kapsam dışında tutulduğu ifade edildi. Aliağa, Kınık, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Kiraz, Ödemiş ve Selçuk’un ilçe başkanlarının belediye başkanlığına
adaylık noktasında bir engellemeyle karşılaşmayacağı belirtildi. Belediyenin CHP’de olduğu ilçeler ve iller için geçerli olan talimatın, örgütün genel merkeze aday adayları için hazırlayacağı dosyanın şeaığı açısından önemli olduğu vurgulandı. Seçimler öncesinde ilçe ve il başkanlarından adayları objektif bir şekilde değerlendirip genel merkeze kir sunmaları istenecek.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web