Büyük Torbalı

Torbalı’ya bomboş geliyor

Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte İZBAN seferleri de normal çalışma saatlerine geri dönüş yaptı. Birçok kişinin kullandığı İZBAN’da koronavirüs salgını vatandaşların tedbirli olmasına neden oldu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbalı’ya bomboş geliyor
170 Görüntüleme
10 Haziran 2020 - 18:11
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

1 Haziran’da normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşlar, hayatlarına kaldığı yerden devam ediyor. Bütün kuruluşlar hijyeni ön planda tutarak toplumu yeni normal sürece daha hızlı alıştırmaya çalışıyor. 1 Haziran’dan bu yana yapılan gözlemlerde nerdeyse bütün kurum ve kuruluşların tedbiri çok sıkı tuttuğu ve bütün kurallara uyduğu gözlemlendi. İZBAN’da tedbir kapsamında bütün önlemlerini alırken, yolcu sayısında Mart ayı öncesine göre büyük düşüş olduğu gözlemlendi.
İZBAN’DA DA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI
Şehir içinde çok sık kullanılan İZBAN sefer saatlerini normale döndürdü. Hızlı ulaşım sağladığı için vatandaşların en çok tercih ettiği toplu taşıma aracı olan İZBAN da kalabalık riski insanları korkutuyor. Bu tedirginliğin önüne geçilmesi için ‘yeşil koltuk’ uygulaması İZBAN’da da hayata geçirildi. Belirli aralıklardaki koltuklara yeşil nokta yapıştırılarak yolcuların o koltuğa oturması isteniyor. Böylelikle yolcular arasında sosyal mesafenin korunacağı vurgulanıyor. Yeşil koltuk ile ilgili bilgilendirici yazıların camlara yapıştırıldığı görüldü. Klimalar da çalıştırılmayarak riskli havayı soluma durumunun da ortadan kaldırıldığı bildirildi.
KEMER’DEN TEPEKÖY’E BOMBOŞ
Normalleşme sürecinde en İZBAN’ın boş olması dikkatlerden kaçmadı. Gün içinde birçok ziyaretçisi olan Kemer-Tepeköy seferinin eskisi kadar kalabalık olmadığı gözlemlendi. İnsanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesine rağmen İZBAN kullananların sayısı yok denecek kadar azaldı. Diğer toplu taşıma araçlarına göre en çok tercih edilen ulaşım aracı olan İZBAN, koronavirüs nedeniyle olumsuz etkilendi. Yapılan gözlemler sonucu ilk tercih olan İZBAN’ın salgın öncesindeki gibi kalabalık olmadığı ve normalleşme süreciyle birlikte yolcu kaybettiği görüldü.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web