Büyük Torbalı

Torbalı’da 15 Temmuz programı düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ve Etkinlikleri bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Şehitlik anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan program, çeşitli etkinliklerle gün boyu devam etti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbalı’da 15 Temmuz programı düzenlendi
153 Görüntüleme
16 Temmuz 2020 - 15:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

FETÖ’nün 2016 yılında yaptığı hain darbe girişimi Türk halkının kahramanca mücadelesiyle önlendi. Darbeci askerlerin tank ve uçaklarla yaptıkları saldırılara sarsılmaz bir irade ile karşı koyarak bu uğurda can verip şehit olanları anmak amacıyla Torbalı’da anma programı düzenlendi.
ŞEHİTLER ANILDI
15 Temmuz anma programı sabah erken saatlerde şehitlik anıtına Torbalı Belediyesi ve Torbalı Kaymakamlığı çelenklerinin koyulmasıyla başladı. Programa Kaymakam Ercan Öter, Belediye Başkanvekili Mithat Tekin, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sin ile ilçe protokolü katıldı. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından şehitlik anıtına karanfil bırakıldı. Daha sonra ise Belediye Kültür Merkezi bahçesine şehitlerimiz anısına ağaç dikildi. Gün içerisinde şehit kabirleri ziyaret edilerek günün anlam ve önemine değinen çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Öter, yaptığı açıklamada “Anayasal düzeni yıkmak, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışmasının üzerinden tam 4 yıl geçti. 251 şehidimizin acısını hala yüreğimizin derinliklerinde hissediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Tarihiyle, zengin kültürüyle, örf ve adetleriyle, dayanışma ve birliktelik ruhuyla, her yönden zengin bir ülkeye, güçlü bir devlet ve millet geleneğine sahibiz. Tarihte bu topraklara uzanan kirli elleri kıran aziz milletimiz dışarıdan ve içeriden gelebilecek her türlü tehdide karşı onurlu ve vakur bir duruş sergilemiş, kahramanca mücadele vermiştir “dedi.

“HAİNLER BOZGUNA UĞRATILDI”
Hainlerin emellerine ulaşamadığına vurgu yapan Öter, “15 Temmuz 2016 tarihinde, terör örgütü FETÖ/PDY tarafından aziz milletimizin iradesi hiçe sayılarak, demokrasimize ve milletimize karşı kalkışmada bulunulmuş, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla; varlığına, birliğine ve kardeşliğine kast etmek isteyen hain FETÖ yapılanmasına karşı, 7’ den 70‘e meydanlara dökülerek, Çanakkale ve İstiklal mücadelesi ruhuyla gösterdiği direniş, hainleri bozguna uğratmıştır. Adeta yeniden dirilişin simgesi olan 15 Temmuz’da sergilenen tavır, varlığımıza kast etmeye çalışan tüm terör örgütlerine karşı mücadelemizin her daim aynı şuurla devam edeceğini kanıtlamıştır. Tarih boyunca nice ihaneti; feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, FETÖ’nün yaşattığı bu günü de unutmayacak, unutturmayacaktır” ifadelerini kullandı.


“ÜLKEMİZİ KİMSE BÖLEMEZ”
Kaymakam Öter, açıklamalarının sonunda ” 15 Temmuz’da aziz milletimiz ve onun iradesine uzanan eller, bizzat millet tarafından kırılmıştır. Hiçbir darbe, darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmamıştır, bundan sonra da kalmayacaktır. Bizler milletçe, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça, hiçbir güç bu milletin milli ve manevi birlikteliğine zarar veremeyecektir. O karanlık gecede okunan ezanlar ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse, bundan sonra da aynı inanç, heyecan ve kararlılıkla ülkemizin gücüne güç katmaya devam edecektir. O karanlık geceye teslim olmayan milletimizin her bir ferdine minnettarız. Kurşunların, mermilerin, tankların üzerine giden yürekler sadece o geceye değil gelecek nesillere de ışık tuttular. Türk milleti, 15 Temmuz’da, tüm dünya kamuoyuna demokrasiden asla vazgeçmeyeceğini ilan ederek hain darbenin ardındaki dış güçlere de büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Torbalılı kardeşlerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere pandemi süresince özveri ile çalışan tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını noktaladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web