Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin İsveç’in başkenti Stockholm’da düzenlenen “Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı”nda almış olduğu ödüle ilişkin iddiaları yalanladı.  Toprak, “Bazı yayın organlarında böyle bir ödülün olmadığı yönündeki bilgi kesinlikle doğru değildir. Hem Toplu Taşımacılar Birliği hem de Büyükelçiliğini sitelerinde ödül ile gerekli paylaşımlar yapılmıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı 1. Birleşim toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu, yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndagerçekleşen meclis toplantısında 52 madde görüşüldü. Gündeme alınan 52 maddeden 50 maddesi oy birliği kabul edilirken 2 madde oy çokluğuyla kabul edildi.

TOPRAK ÖDÜL İLE İLGİLİ İDDİALARI YALANLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, İsveç’in başkenti Stockholm’da düzenlenen “Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı”nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu ödüle ilişkin iddiaları yalanladı. Toprak, “Toplu taşıma alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan ‘Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi” bu yıl İsveç’in başkenti Stockholm’da düzenlendi. Bölgesel ve global olmak üzere 2 kategoride yarışma düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma işletmesini yürüten iştiraki Gaziantep Ulaşım A.Ş (Gaziulaş), bisiklet kiralama sistemi GaziBis’in toplu taşıma ile entegrasyonuna yönelik projesi ödüle layık görüldü. Ödülü Gaziulaş Genel Müdürü Recep Tokat, Türkiye İsveç Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt’un  elinden aldı. Bazı yayın organlarında böyle bir ödülün olmadığı yönündeki bilgi kesinlikle doğru değildir. Hem Toplu Taşımacılar Birliği hem de Büyükelçiliğini sitelerinde ödül ile gerekli paylaşımlar yapılmıştır. Meclisin bilgisine sunuyorum” dedi.

2 SORU ÖNERGESİNE CEVAP VERİLMEDİ

Mecliste gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, Büyükşehir belediyesine verdikleri 2 soru önergelerine cevap verilmediğini belirterek, “Gerek meclis başkanlığına gerek idareye verdiğimiz soru önergelerimize cevap verilmedi. 2 soru önergesi verdik. Soru önergelerin 15 günlük süresi var. Bu soru önergelerine cevap verilmesini talep ediyoruz. Soru önergelerine cevap verilmezse suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

MECLİS ÜYELERİ VE VATANDAŞLARDAN SAKLAYACAĞIMIZ HİÇBİR KONU YOK

CHP'li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç’e cevap veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ise, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Dolaysıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de bu hukuk devleti içerisinde yasanın emrettiği konularda gerekli işlemleri yapmak zorunda. Hiçbir şekilde gerek meclis üyelerinden gerekse vatandaşlarımızdan gizleyeceğimiz, saklayacağımız veya bilgi vermeyi öteleyeceğimiz hiçbir konumuz söz konusu değildir. Böyle bir şey olsa 3 soru önergesinden birisine cevap verildi ama ikisine verilmedi dediniz. Konu ile ilgili bilgi sahibi değilim. Konu ile ilgili gerekli araştırmayı yapıp hemen bilgi vereceğiz. Ama yasal süreç içerisinde mutlaka bilgi verilmiştir. Belki e-postadadır. Posta gecikmeleri 15 günlük süreyi kapsamıyor. Dolaysıyla gerek anayasanın emrettiği hükümler çerçevesinde gerekse de bilgi edinme kanunu çerçevesinde kurum olarak kendimize düşeni bundan önceki süreçte nasıl yerine getirdiysek bundan sonraki süreçte de yerine getireceğiz” diye konuştu.

İKİNCİ OTURUM 13 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 2. oturum toplantısı 21 Haziran 2019 Cuma günü saat 15.00'da yapılacak.

BAHRİ UÇAR