Toprak Ana’ya saygı

Toprak Ana’ya saygı

Erdek’teki “Toprak Ana Şöleni” coşkulu geçti

Çuğra bölgesindeki Aleyna düğün salonunda gerçekleşen geceye kalabalık bir topluluk katıldı.

“Erdek Körfezi ve Kapıdağ için ‘dur’ diyoruz” ve “Bizim gıdamız, bizim geleceğimiz” sloganları ile gerçekleşen gecenin açış konuşmasını Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan yaptı. Dadan, 9 yıldan beri düzenledikleri bu şöleni daha önce Ocaklar’da yaptıklarını, bu yıl ise Erdek’e aldıklarını belirterek, “Toprak Ana etkinliği doğal beslenmeye, kendi kültürümüz, yiyeceklerimiz ve müziğimize dikkati çekmek için düzenleniyor. Bu kutlamayı her yıl yapıyoruz ve geleneksel duruma getirmek istiyoruz” dedi.

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Balıkesir eski milletvekili Mehmet Tüm’ün yanı sıra Erdek, Bandırma ve yöresinden kalabalık bir topluluğun katıldığı gece müzik eşliğinde coşkulu geçti. Geceden elde edilen gelirin, Ocaklar Derneği üzerinden Erdek Körfezi Dayanışma Platformu’nun çalışmalarında kullanılacağı açıklandı.

Her yıl 10 Aralık’ta, yavaş gıda(Slow-Food) hareketince yerel gıda ve lezzetlere dikkat çekmek amacıyla dünya çapında düzenlenen “TERRA DAY-TOPRAK ANA GÜNÜ” kapsamında, lezzetine güvenilen, yerel malzemelerden yapılmış mezeler, salatalar, tatlılar, börekler, meyveler ve kuruyemişlerle donatılan sofralar kurulup, birlikte yenilerek eğleniliyor.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Toprak saygı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli