Alaplı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Mart ayında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin, geçtiğimiz oturumda anlaşmayla sonuçlanmasının ardından bugün de, bir yıl geçerli olacak toplu sözleşmenin imzaları atıldı. Sözleşmeye, Alaplı Belediyesi adına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Belediye Mali Hizmetler Müdürü Tüzim Arslan, sendika adına da, Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Başkan Yardımcısı Osman Karakaş ve işyeri temsilcileri imza attı.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yaklaşık iki ay süreyle gayet seviyeli ve düzeyli bir toplu sözleşme görüşme süreci geçirdiklerini belirterek, “ Belediye ve sendika olarak, mantıklı bir görüşme süreciyle, belli bir noktada uzlaşmaya vardık. Biliyorsunuz, tüm belediyelerin olduğu gibi Alaplı Belediyesi’nin durumu ortada. Biz göreve başladığımızdan bu yana geçen iki yıllık süreçte, Alaplı Belediyesi’ni ekonomik olarak düzlüğe çıkarmaya çalıştık. 2010 yılı sonu itibarıyla, Belediyemiz  gelir bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 50 rakamına ulaştı. Gider bütçesinde de bu rakam yüzde 70’lere ulaştı. Gelir bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 50 olması, Alaplı Belediyesi’nin yakın tarihinde ilk defa gerçekleşen bir durum. Biz, bu başarıyı yakalarken, hiçbir gayri menkul de satmadık. Belediyemizin giderlerini kıstık, gelirlerimizin de sonuna kadar peşine düştük. Bundan sonra da, yine dengeli bir bütçeyle, dengeli bir harcamayla Belediye’yi daha iyi bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Tabii, gönül ister ki, Belediyemiz çalışanlarına çok daha yüksek ücretler verebilelim. Üniversitede çocuk okutan, aile geçindiren işçilerimizin de belli bir refah ortamında yaşama hakları var. Onların emeğinin haklarını da vermek lazım.  Onların da iyi evlerde oturmaları lazım,  onların da otomobili olması lazım, onların da çocuklarını iyi okullarda okutabilmeleri lazım. Bunun için de, ekonomik güçlerinin iyi olması lazım. Onlar bunu hak ediyorlar. Çünkü, onlar, Alaplı Belediye sınırlarında yaşayan 20 bin vatandaşımıza 7 gün 24 saat hizmet etmektedir. İnsanların günlük yaşamlarının her alanında belediye işçisinin emeği vardır. Alaplı Belediye işçisi, Alaplı Belediye sınırları içerisinde yaşayan herkesin hizmetkarıdır;  onlara hizmet ediyordur. Dolayısıyla, herkese hizmet eden bu insanların en iyi şekilde yaşaması, gönlümüzden geçen arzumuzdur. Elimizdeki imkanları sonuna kadar zorlayarak, enflasyonun üzerinde bir artışla, sözleşmeyi bağıtladık. Bu sözleşmenin,  hem işçilerimize, hem Alaplı Belediyesi’ne,  hem de Alaplı halkına hayırlı olmasını diliyorum. Alaplı Belediyesi’nin tüm çalışanlarına da bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan da konuşmasında, 1 Mart 2011 tarihinden geçerli olan sözleşmeyle, Alaplı Belediyesi’nin imkanlarını zorlayarak ücretlerde kendilerini memnun edecek bir artış sağladığını belirterek, ‘Bu sözleşmeyle,  işçilerin günlük yevmiyelerinde birinci altı ay için 4 lira, ikinci ay için 4 lira olmak üzere toplam 8 lira artış sağlanmıştır. Bu da, sosyal haklarla birlikte,  yıllık ortalama yüzde 20’e yakın bir ücret artışı anlamına gelmektedir. Alaplı Belediyesi bu kadar zor durumda olmasına rağmen, enflasyonun üzerinde bir artış sağlamıştır bu sözleşmeyle. Ben  Belediye Başkanımıza,  Belediye Başkan Yardımcımıza,  Mali Hizmetler Müdürümüze ve diğer belediye yetkililerine ve ayrıca sendikamızın işyeri temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Biz belediye çalışanlarının insanlara hizmeti doğumuyla başlar, ölünceye kadar devam eder. Bu nedenle, belediye işçileri en iyisine layıktır” diye konuştu.