"15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı'nda buluşacağız"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 456
&quot15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı'nda buluşacağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babaş yazılı mesajında; "Tarihinde kahramanlıklar dolu bir ecdadın asil torunları olan milletimizin 15 Temmuz 2016 tarihinde kalleşlere karşı verdiği ikinci İstiklal ve İstikbal mücadelesinin ve yazılan destanın yıl dönümünde vatana iman dolu göğüslerini siper eden tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yılı kahraman ecdadın kahraman torunlarına, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum.

FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının 15 Temmuz kalleş işgal girişiminin ve bu hain girişime karşı aziz milletimizin kazandığı Mukaddes Zafer’in ikinci yıl dönümü olan bu gün ülkemizde yaşananları gelecek nesillere çok iyi anlatmamız gerektiği düşüncesindeyim. 15 Temmuz’u unutmamalıyız! Unutturmamalıyız! 15 Temmuz’u en doğru şekilde geleceğe taşıyabilmek toprağı vatan yapan 250 şehit ve 2 bin 193 gazimize olan en büyük borcumuzdur.

15 Temmuz vatanımıza, bayrağımıza, birliğimize, irademize ve inançlarımıza yönelik gerçekleştirilen tarihin en büyük hainliğidir. 15 Temmuz gecesi milletin savunmasında kullanılmak için milletimizin vergileriyle alınan savunma silahlarımızın namluları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış olan kalleşler tarafından halka çevrilmiş ve ateşlenmiştir.

Bu kara geceyi ellerinde al yıldızlı bayraklarıyla meydanlara koşan, tanklara, uçaklara, silahlara karşı, vatanını iman dolu göğsüyle savunan asil milletimizin vakur duruşu aydınlatmıştır. Yazılan kahramanlık destanları ve kazanılan Mukaddes Zafer tarihteki yerini almıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir kez daha ispat edilmiştir. Tekbirlerle tankların üzerine yürüyen bir Milleti kimsenin esir edemeyecektir. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.

15 Temmuz ve akabindeki süreçte silahla istediğini alamayanların, ülkemize yönelik ekonomik darbe girişimlerini sürdürmektedir. Bugün yeni bir sistemle daha da güçlenen Türkiye’yi döviz ile terbiye etmeye çalışanlar 15 Temmuz’daki hainlerinin akıbetine uğrayacaktır. Türkiye’nin güçlenmesinden korkanlar Türkiye’nin gücünden dolayı titreyenler milli birliğimiz karşısında çaresiz kalacaktır.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda kalleşe, haine, gafile dersini veren kahraman ecdadın, asil torunları 15 Temmuz’da ve sonrasında büyük bir destan yazmıştır, yazmaya da devam etmektedir.  Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla Türk Milleti’nin damarlarındaki asil kanın ne kadar taze olduğu 15 Temmuz gecesi birkez daha görülmüştür. Mevzu bahis vatansa, serden ve ailesinden vazgeçebilecek kadar koca yürekli, asil ve aziz milletimiz şehadete koşarak giderek Dünya’da eşi benzerine rastlanmayan destanların tek sahibidir. Böyle ferasetli, vakur ve mukaddes milletin bir ferdi olmayı nasip eden Yüce Rabbim’e hamd ediyorum.

Bugün içerisinde bulunduğumuz süreçte birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha da kuvvetlendirmemiz şarttır. 15 Temmuz gecesi yeniden Cumhuriyet Meydanımız da buluşarak büyük birlikteliğimizi bir kez daha göstermeliyiz. İman dolu göğüslerin çelik tankları, helikopterleri, uçakları, mermileri ve bombaları alt ettiği gün olan gafile tarihteki en büyük tokatlardan birinin vurulduğu 15 Temmuz Destanı’nın sahibi milletimize şükranlarımı sunuyorum. Tarih boyunca kalleşlere karşı sergilenen büyük direnişte kahramanca vatanlarını savunan ve şehadet şerbetini kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum."