Topçu'dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konferansı için Bayburt'a geldi.

Topçu'dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konferansı
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu sistem Tayyip Erdoğan gibi liderler çıkartacak. Yedi düvele, FETÖ'ye, PKK'ya rağmen içimizdeki anlamayanlara rağmen nasıl ki yüzde 52 ile partisinden büyük oy aldıysa işte öyle liderler çıkartacak. İstemedikleri bu." dedi.

Birlik Vakfı Bayburt Şubesince Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu konferansa katılan Topçu, milletin egemenliğinin sandıktan bizzat milletin eliyle doğrudan iktidar olacağını belirterek, bu sayede siyasi istikrar sağlanacağını söyledi

Anayasa referandumunda "evet" verenlerin cennetlik, "hayır" verenlerin de cehennemlik olmayacağını belirten Topçu, şöyle devam etti:

"Kimse de onlara terörist demiyor. Sadece şunu diyoruz, yola kiminle çıkıyorsunuz? Allah aşkına bir sağınıza solunuza bakın. Sizin bu işinizin başında olan adam 18 madde için ayak üstü 18 bin yalan söylüyor, görün bunu. Bugün yine birini söyledi. Güya Cumhurbaşkanı'nın ölene kadar dokunulmazlığı varmış. Allah insaf versin. Bu iftira, yalan dolu kampanyayı yürütenler bir de milletin huzuruna çıkıp diyorlar ki 'siyasi ahlak yasası çıkartacağız.' Siyasi ahlak bunun neresinde? Sen Kandil'in yanında duracaksın, Pensilvanya'nın yanında duracaksın, Avrupa Birliği ülkelerinin yanında duracaksın, Haçlının değirmenine su taşıyacaksın, ondan sonra diyeceksin ki siyasi ahlak yasası."

"Bu meselenin adı bilmem kaçıncı Haçlı seferi anlamıyor musunuz?"

Topçu, Gezi olayları ve sonrasında yaşanan gelişmelere de değinerek, "Anadolu'da bir söz vardır anlayın artık 'bu kına o kına değil'. Gezi olaylarında anlayamadınız. Ağaç bahanesiyle, yeşil bahanesiyle sokaklarımız yakıldı, sizler tencere tava çaldınız. İçinizdeki bir hain çıktı dedi ki 'siz anlamıyor musunuz? bu mesele ağaç meselesi değil.' Şimdi hayır verenler anlamıyor musunuz? Bu mesele referandum meselesi değil. Bu meselenin adı bilmem kaçıncı Haçlı seferi anlamıyor musunuz? Daha nasıl anlayacaksınız. Uçaklarımıza yasak konuluyor, anlı şanlı basın organları Türkçe hakaretler yağdırıyor, yetmiyor devlet adamları bu hakaretleri savunuyor. Yetmiyor atlarını, itlerini, polislerini vatandaşlarımızın üzerine salıyor. Yetmiyor bizi kendi toprağımız olan konsoloslukta bir bakanımıza yasak koyuyor, Kandil'in itlerini sokaklarında bağırtıyor." diye konuştu.

"Milletin egemenliği sandıktan bizzat milletin eliyle iktidar olacak"

Dış ülkelerin bu referandumla ilgilenmelerinin bir tek nedeni olduğunu vurgulayan Topçu, şunları kaydetti:

"Çünkü bunun provasını yaptılar. Bu işin asıl nirengi noktası meclisin duvarında bugüne kadar yazılıyordu ya 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir', Onu bize bir frenk mukallitliği olarak yutturuyorlardı. Biz sandıktan çıkartıyorduk, onlar kendi keyiflerine göre iktidar belirliyorlardı. İşte o söz şimdi gerçek olacak. Milletin egemenliği sandıktan bizzat milletin eliyle doğrudan iktidar olacak. Siyasi istikrar sağlanacak ve bu sistemin sayesinde 50 artı 1'i kucaklayan milletin yönetimine gelecek.  Bu sistem Tayyip Erdoğan gibi liderler çıkartacak. Yedi düvele, FETÖ'ye, PKK'ya rağmen içimizdeki anlamayanlara rağmen nasıl ki yüzde 52 ile partisinden büyük oy aldıysa işte öyle liderler çıkartacak. İstemedikleri bu. Mezhep, etnisite, kör ideoloji üzerinden siyaset yapanlar asla ve kata iktidar yüzü göremeyecek. Milletten irade alanlanlar da millete hizmet edecek. İstemedikleri bu."

"Geleceğiniz için canımızı siper ettik diyeceğiz"

Topçu, 16 Nisan tarihinin çocukların geleceği açısından çok önemli olduğuna işaret ederek, "Şimdi torunlar bizlere sorduğu zaman '15 Temmuz'da siz ne yaptınız?' geleceğiniz için canımızı siper ettik diyeceğiz. İşte bu 16 Nisan buna benzer bir şey. 16 Nisan'da öyle bir kuvvetli 'evet' mührü vuracağız ki gelecekte çocuklarımız için, gelecekte de sadece Ankara'da değil yani sadece bizim Edirne ile Ardahan arasındaki her doğanımızın meselesi değil, ümmet coğrafyasında her doğanımız için vuracağız bu 'evet'i. Ankara iri olunca, Ankara diri olunca Balkanlardan Çin Seddi'ne, Galiçya'dan Yemen'e herkes iri olacak, herkes diri olacak. Çünkü medeniyet coğrafyamızın Medine'si Ankara" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu'nu program öncesi makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Topçu, valilik şeref defterini imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
Yalçın Topçu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 7 yıl önce

kaç parti gezdin baktın en yağlı akp onun borazanlığını yapmaya başla

Misafir Avatar
KENDİMCE BİRŞEYLER ANLATTIM 7 yıl önce @metin

salmankaç tüneli trabzon lobisinin erzuruma daha kolay ulaşması için yapıldı yani bayburtla ilgisi yok ayrıca adam eleştiri yapmış bunu beğenmiyorsan beğenmezsin hakaret ne ya karşındaki senin hemşerin siyasi iktidarı savunmak adına bu yaptığın doğru mu ayrıca chpli misin falan demişsin yahu chpli olmak öcü mü olmak demektir herkes sizin gibi yandaş olmak zorunda mı birileri de bayburtn menfaatlerini savunmalıdır bu düşünce şeklini biran önce bırakmalısınız bayburt artık fikri anlamda değişmelidir yoksa hepimizin memleketi olan bayburtumuz hızla yok olmaya doğru gidiyor birbirimize tahammül etmeliyiz farklılıklara saygı duymalıyız hepinize saygılar

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
çetin-araklı 7 yıl önce @metin

akparti iktidarı salmankaş tüneli yaptırdı,metin bey sizde o tünelden trabzona,
2 saatte gidiyorsunuz,o ne rahat değilmi.
chp sn kılıçdarda,yavuz sultan köprüsünden gidiyor,bari teşekkür ediniz,yoksa siz
chp,limisiniz.yeter artık,pes doğrusu.

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
Cetin 7 yıl önce @metin

Bu yorumun sahibi olarak o kadar cok sey hakediyorsunuz ki, ama ben bu saygisizliginiz ve aymazliginiza ragmen sunu söyleyeyim : Ne diyorlardi: "En siddetli sekilde kiniyorum!" buradan anla artik ne demek istedigimi!!!.."Kac parti gezdin...." falan filan yazmissin...Hele söylede biz de aydinlanalim Metin, kac Parti gezmis acaba?..Seviyesizlik ve ahmaklik dip yapmis maalesef.

Beğenmedim! (8)
Misafir Avatar
Ulubatlı 7 yıl önce @metin

Sen kimin borazanısın.yada kimin tellağısın....

Beğenmedim! (10)
Avatar
emin adıgüzel 7 yıl önce

metin by" yorumunuz utanç verici,size yakışmıyor.,yalçın hoca zorla işe girmedi.!?
davete icab etti.!!!,lütfen.

Misafir Avatar
METİN 7 yıl önce @emin adıgüzel

BÜYÜK BİRLİĞİ SATMA KARŞILIĞI O MEVKİYE GELDİ

Beğenmedim! (9)
Avatar
METİNE DESTEK 7 yıl önce

YAHU SİZİN İŞİNİZ AKP SAVUNUCULUĞU MU KAÇ LİRA ALIYORSUNUZ BU AVUKATLIK İÇİN AKP BU KADAR MI İYİ BİR PARTİ BAYBURT İÇİN NEDEN AYAĞA KALKMIYORSUNUZ DA AKP İÇİN KENDİNİZİ PARÇALIYORSUNUZ BU MEMLEKETİN SİZİN GİBİLERE İHTİYACI YOKTUR

Misafir Avatar
BAYBURDİYE CEVAP 7 yıl önce @METİNE DESTEK

BAYBURT İÇİN AYAĞA KALKACAKMIŞIZ DİYEREK ZATEN ALAY EDİYORSUN SEN ANLAMAZSIN AMA BEN VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER BAYBURTUN GEERİ KALMIŞLIĞINA İSYAN EDİYORUZ AMA SENİN İÇİN 1. ÖNCELİK AKPNİN LİDER OLMASI ERDOĞANIN BAŞKAN OLMASIDIR ASLINDA BAYBURDİ İSMİNİ KULLANMAYI DA HAKETMİYORSUN ÇÜNKÜ BAYBURTLU OLAN BİRİSİ ÖNCELİKLE ÇOK FAZLA GERİ KALMIŞ OLAN BAYBURTUN GELİŞMESİNİ VE BAYBURTLUNUN KARNINI KENDİ ŞEHRİNDE DOYURMASINI İSTER AMA SENİN BÖYLE BİR DERDİN YOK BAYBURTA ÜNİVERSİTE GELMİŞ DEMİŞSİN YA SEN NE İÇİYORSUN ARKADAŞ TÜRKİYEDE ÜNİVERSİTE OLMAYAN İL YOK FARKINDA MISIN ACABA HAKKARİDE HAVAALANI AÇILDI BAŞBAKAN DEDİ 99 KERE TACİZ YEMESİNE RAĞMEN ADAMLAR ORADA HAVAALANI AÇTILAR AMA TERTEMİZ BAYBURTA HALA HAVAALANI YAPILMIYOR BU BİLE ASLINDA DİKKATE ALINMADIĞIMIZI GÖSTERİYOR ZATEN SENİN BAYBURTN İLERLEMESİ GİBİ BİR DERDİN OLMADIĞI İÇİN BUNU BİLE HİZMET OLARAK YUTTURMAYA KALKIYORSUN KEŞKE BİRAZ DÜŞÜNSEN AMA SENİN ÖYLE BİR SIKINTINDA YOK BAYBURT ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ OLMASAYDI BUGÜN İLÇEYDİ

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Bayburdi 7 yıl önce @METİNE DESTEK

Bu aşağılayıcı yoruma şöyle cevap vereyim: Peki sen Ak Parti'ye çamur atmak için kaç para alıyorsun? Öyle ya bu işler senin iddia ettiğin gibi parayla yapılıyorsa seninde bir bedel aldığın kesin ve bunu baştan kabul ediyorsun demektir. Birini savunmak veya eleştirmek için senden icazet mi alacağım? Bayburt için ayağa kalkacakmışız! Bayburt için bir taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun.O senin dediğin ayağa kalkmak yapılan her icraate küfretmeklemi oluyor? O beğenmediğin Ak Parti olmasaydı sen Bayburt Üniversitesini biraz zor görürdün. Havaalanı içinde bir yüz yıl daha Erzurum Trabzona gider dururdun. Anlatıyoruz ama anlayana tabi.

Beğenmedim! (8)
Avatar
Mahmut KAYA 7 yıl önce

Sevgili Bayburtlular inanmayın .Bu adamlar Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu nu bile sattı ki sizi haydi haydi satarlar.

Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

Bunun gibilerin Kralına bile inanmiyorum ...

Avatar
d.ali daştan 7 yıl önce

yalçın topçu adam pazarlamayı iyi bilir, önce gün sazak, sonra muhsin yazıcıoglu Allah cumhurbaşkanını korusun.

Misafir Avatar
BAYBURTLU MUHALİF 7 yıl önce @d.ali daştan

SİZE Mİ KALDI TOPÇUNUN AVUKATLIĞINI YAPMAK BAYBURT İÇİN BU KADAR MÜCADELE ETSEYDİNİZ BAYBURT BU KADAR GERİ KALMAZDI AYAKLARI ÜSTÜNDE DURURDU ZATEN SİZ VE SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN BAYBURT EN GERİ KALMIŞ İL OLDU BUNU SONUNDA BAŞARDINIZ NE OLDU EN YÜKSEK OYU VERDİNİZ MADALYA ALDINIZ MI YOK BAYBURT GİT GİDE GERİ GİDİYOR HEM DE ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE BİR SONRAKİ SEÇİMDE BAYBURT İLÇE OLACAK BU MEMLEKETİN KADERİYLE OYNADINIZ KEŞKE BAYBURTLULARIN ÇOĞUNLUĞU SİZİN GİBİ DÜŞÜNMESE İŞTE O ZAMAN BAYBURT GÜÇLENECEK AMA ŞU ANDA SİZE TAHAMMÜL EDEREK CENABI ALLAH BİZİ SINIYOR

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
söylemesem olmazdı 7 yıl önce @d.ali daştan

arkadaş bayburtn bu halde olması seni rahatsız etmiyor mu bayburtlu neden hep iktidarı kurtarmak zorunda buna rağmen iktidar bayburtu kendi kaderine terk ediyır bu durum seni hiç mi rahatsız etmiyor başbakan bayburta gelir rekor bekliyorum en yüksek oyu bayburt verecek der bayburtluda çıt yok sanki bu farzmışçasına kabul eder itiraz etmek yoktur başbakan kendi memleketinde aynı rahatlıkla konuşamıyor bu bile aslında nereye konulduğumuzu gösteren apaçık bir delil cumhurbaşkanı düşünebiliyor musunuz bayburtta fen lisesi var bile diyebiliyor bu kadar rahatlığı başka yerde yapamıyor buna rağmen bayburtlu da en ufak bir tepki yok ben de bunu anlamıyorum bu nasıl olabiliyor en yüksek oy veröesi beklenen iller arasında rize konya maraş ve bayburt var hadi diğer üçünü anladık ta bayburtta neden rekor evet çıkması gerekiyor bunu anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum diğer şehirler kalkınmasını tamamlamış dünyayla rekabet ediyor buna rağmen bayburt her geçen geriye gidiyor biraz düşün

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
Okan Demirhan 7 yıl önce @d.ali daştan

ali dastan Yalcin Topcu seni nereye pazarlamis acaba haliyle merak ediyoruz...Üc bes kahpe bir araya gelip müstear isimle ücüncü bir sahsa iftira atiyorsunuz.Ben adimla soyadimla yaziyorum özellikle.Bu iddianizi ispatlamazsaniz bunun hesabini hukuk(!) karsisinda verirsiniz!..Bekliyor olacagiz bir müddet...

Beğenmedim! (11)
Misafir Avatar
Hakan 7 yıl önce @d.ali daştan

Yazinizi tekrar gözden gecirmenizi ve eger vicdaniniz kurumadiysa hemen Allah`tan af dilemenizi tavsiye ederim...Bu ne aymazliktir be kardesim...Baskasi hakkinda böylesi hayati bir iftirayi atmak size ne kazandiriyor cok merak ediyoruz dogrusu?..Ne kaybettirdigini bir bilsen, basini secdeden kaldirmazsin...Böylesi büyük sözler edebildigine göre hayatiniz vatan hizmetiyle gecmistir!...Öyle degil mi d.alidastanx

Beğenmedim! (9)
Avatar
Muhammed 7 yıl önce

Ok yaydan çıkalı çok oldu.Metinmidir nedir bunun gibileri dikkate almayın.Onlar bakar kör duyar sagirdirlar.

Misafir Avatar
GERÇEK BAYBURTLU 7 yıl önce @Muhammed

BAYBURTUN MENFAATLERİNİ SAVUNMAK AKPDEN ÖNCE BAZI BAYBURTLULARI RAHATSIZ ETMİŞ ÇOK YAZIK YA SEN ÖNCE MEMLEKETİN MENFAATLERİNİ SAVUN BIRAK PARTİZANLIĞI ZATEN BAYBURT SEN VE SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN ŞUAN BU HALDE BU KAFAYLA GİDİLİRSE BAYBURT HEPTEN BİTECEK BIRAKIN DA BİRİLERİ BAYBURTUN MENFAATLERİNİ SAVUNSUN SİZ SAVUNMUYORSUNUZ AMA ÖLÜMÜNE PARTİCİLİK YAPIYORSUNUZ BAYBURTUN BU HALDE OLMASI SENİ HİÇ RAHATSIZ ETMİYOR MU GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM PARTİYİ SAVUNACAĞINA BİRAZ DA BAYBURTU SAVUN

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
NEDEN BÖYLE BAYBURT 7 yıl önce @Muhammed

ok yaydan çıktı doğrudur bu sefer bayburt kesin ilçe olacak sayenizde bravo size vatanı kurtardınız 10 bin oyla

Beğenmedim! (7)