Kdz. Ereğlili Prof. Dr. Ercan Candan’ın liste dışı bırakılmasının bedelini ağır ödeyen AKP’nin, bu liste hatasından dönerek Zonguldak’ın dokusuna uygun bir sıralama hazırlamak için 4 ayrı şirkete anket çalışması yaptırdığı öğrenildi.

Milletvekilliği döneminde kirli hiçbir işe bulaşmayan ve rantçılara prim vermeyerek bölgenin özellikle eğitim alanındaki sorunlarına çözüm bulmak için büyük çaba harcayan Ercan Candan’ın kamuoyundan gelen talepler çerçevesinde aday adaylık başvurusunda bulunması bekleniyor.

Prof. Candan’ın adaylık için harekete geçeceğine dönük göstergesi ise seçmenlere gönderdiği mesaj oldu. Kamuoyu yoklaması yapacak olan anket şirketlerinin çalışmasında kendisine verilecek desteğe de teşekkür eden Candan’ın mesajı şöyle:

“1 Kasım seçimleri için yapılan anketlerde şahsıma vereceğiniz desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunarım, saygılarımı iletirim. Prof. Dr. Ercan Candan.”

Bilindiği gibi;  2011 Genel seçimlerinde AKP’nin Zonguldak Milletvekilliği listesinde ikinci sırada yer alan Candan bölgede büyük heyecanla karşılanmış ve daha sonraki süreçte de toplumun tüm kesimlerini kucaklamıştı.

**FOTOĞRAF. 2014 Yerel Genel Seçilmleri'nde AKP'nin Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Op. Dr. Hüseyin Uysal'ın kazanması için gece-gündüz demeden Ereğli'nin tüm mahallelerini, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak çalışan Prof. Dr. Ercan Candan "Doktor Hüseyin Uysal'ın ben kefiliyim" sözleriyle seçimin kazanılmasında başrol oynamıştı. Bu arşiv fotoğrafı da yerel seçimlerde  Candan ile Uysal'ı kolkola seçmenlerle birliikte gösteriyor. 

Haber: Eyüp Bektaş