Top yine ABD'nin ayağında! Katar'a 'yapılacaklar listesi' hazırlıyor

Top yine ABD'nin ayağında! Katar'a 'yapılacaklar listesi' hazırlıyor
Katar kriziyle yakından ilgilenen ABD, Katar'a sunulmak üzere bir talep listesinin hazırlanmak üzere olduğunu açıkladı.

ABD'den son günlerde Katar ile ilgili üst üste ilginç açıklamalar geliyor. İlk önce Katar'ı teröre destekle suçlayan ABD ardından ağız değiştirerek Körfez ülkelerinin Katar'a haksızlık yapmış olabileceğini belirtti. Son gelişmeye Körfez ülkeleri Katar'a bir yapılacaklar listesi hazırlıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar'a sunulmak üzere Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn tarafından koordine edilen bir talep listesinin hazırlandığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Tillerson, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Körfez ülkeleri arasında devam eden anlaşmazlık bağlamında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikler, Mısır ve Bahreyn tarafından koordine edilen bir talep listesinin hazırlandığını anlıyoruz. Umuyoruz ki bu liste mantıklı ve üzerinde harekete geçmeye müsaittir ve kısa zaman içinde Katar'a sunulur. Kuveyt'in arabuluculuk çabalarını da destekliyor ve bu konunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz."

Katar krizi nasıl başladı?

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan, ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı. Katar ise "amacı devlete zarar vermek ve tamamı uydurma olan bir iftira kampanyasına maruz kalındığını" ifade etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta, Katar'ın terörizmi en üst seviyede desteklediğini savunmuş, Dışişleri Bakanı Tillerson ise, Katar'a uygulanan yaptırımların gevşetilmesini istemişti.

ABD'den ilginç çıkış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ise dünkü basın brifinginde, Körfez ülkelerinin Katar hakkındaki endişelerini henüz detaylandırmadıkları için ABD'nin "şaşırdığını" belirterek, "Amaç gerçekten terörizm mi?" açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum