TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, Euroleague yönetiminin Koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle 7Days Eurocup 2019-2020 sezonunu sonlandırması kararını değerlendirdi.

Öngören şu ifadeleri kullandı; “7Days Eurocup’ta son 8 takım arasına kalmıştık. Sportif anlamda herkes oynayarak sezonunu bitirmek ister ama karar öncelikle bugünün şartlarında insan sağlığını göz önünde bulundurularak doğru alınmış bir karar. Sürecin bir insan sağlığı bir de operasyonel yönü var. Dünyanın bulunduğu pandemi durumundan dolayı ülkeler arası uçuşlar yok ve karantina süreçleri var. Salgın hala hızla bulaş halde sürecine devam ediyor. Test süreçlerinin sonunda oyuncu, teknik ekip veya idari ekipten birinin pozitif çıkması zaten olası bütün turnuvanın maç düzenini de etkileyeceği için ve daha da önemlisi insanların kendilerini güvende hissetmediği için aslında sportif açıdan çok istenen bir karar değil ama bugünün şartlarında çok doğru bir karar olarak yorumluyorum. Euroleague ve Eurocup organizasyonu kalitesini yıllardır devam ettiren bir organizasyon. Ben bu anlamda önümüzdeki 2020-2021 sezonundan itibaren de aynı şekilde olacağını düşünüyorum.

Eurocup’taki sezonumuzu da değerlendirmemiz gerekirse çeyrek final eşlememizdeki rakibimiz Promitheas Patras’tı. Burada daha ileri gidebilir miydik, ‘gidebilirdik’ ne olurdu bilmiyorum ama öyle bir şansımız vardı. Belki de eşleşmeler içerisinde grup ikincisi takımın, grup birincisi takımı yenebileceği en yakın eşleşme buydu ama çok önemsemiyoruz açıkçası. Sağlık önemlidir. Bayram sonu itibarıyla yeni dönem hazırlıklarımıza başlayacağız.

TOFAŞ İstatistikleri

2019-2020 Sezonunda 7Days Eurocup’ta başarılı sonuçlara imza atan TOFAŞ Basketbol Takımı, normal sezonda grubunu 5 galibiyet-5 mağlubiyetle 3. sırada tamamlayarak adını TOP16’ya yazdırmış, ardından bu turda da aldığı 4 galibiyet-2 mağlubiyetle grup ikincisi olarak bu kupada tarihinde ilk kez son 8’e yükselmişti. Mavi Yeşilliler, çeyrek finalde ise Yunanistan temsilcisi Promitheas Patras ile eşleşmişti.

Editör: Haber Merkezi