CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığı 37. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Bu kongre ile birlikte CHP Sinop merkez ve tüm ilçelerde ilçe başkanlıkları kongrelerini tamamlamış oldu. 

Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop Eski Milletvekillerinden ADD Sinop Şube Başkanı Av. Yalçın Oğuz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Gündem gereği divan kurulunun oluşturulması ile devam eden kongrede divan başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel seçilirken divan başkan yardımcılığına Metin Acar, divan katip üyeliğine ise Tuğçe Dümer seçildi. 
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, kongrenin Sinop’a ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Adıgüzel; “Sinop deyince ben daha çok heyecanlanıyorum. Yıllardır İstanbul’da birlikte siyaset yaptığımız CHP bayrağını birlikte taşıdığımız birçok dostumuz var. Ben 29 yaşında İstanbul milletvekili seçilmiştim ve bunda İstanbul’da yaşayan Sinoplu hemşehrilerimizin büyük desteği vardır” dedi.

TÜRKİYE’NİN KENTLİ NÜFUSUNUN YÜZDE 54‘ÜNÜ CHP’Lİ BELEDİYELER YÖNETİYOR
Konuşmasında, son seçim sonuçlarıyla elde edilen başarılarla birlikte Türkiye’nin kentli nüfusunun yüzde 54‘ünün CHP’li belediyeler tarafından yönetildiğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, bu sonuçların yönetime karşı duyulan bir memnuniyetsizliğin baş kaldırısı olduğunu ifade etti.

Adıgüzel; “Bakın 31 Mart seçimleri sonrasında 23 Haziran’da yenilenen yerel seçimlerde, biz yenilmeyiz diyenlere büyük bir ders verdiniz. Şimdi İstanbul’da da Ankara’da da yanlarına kar kalmıyor. Yerel seçimlerin temelinde çok önemli bir mesaj var. Biz Türkiye’nin yönetiminden memnun değiliz diyen milyonlar var. 
2014 seçimlerinde CHP’nin yönettiği büyükşehir belediyeleri, nüfusun yüzde 12’sini oluşturuyordu. Şimdi ise sadece büyükşehirlerin yüzde 45’ini CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Türkiye’nin ise kentli nüfusunun yüzde 54‘ünü CHP’li belediye başkanlarımız yönetiyor. CHP’nin böyle bir gücü var. Çünkü CHP’nin sizin gibi cefakar, vefakar, çok güçlü bir örgütü var. Bu kongrelerimiz ve sonrasında yapılacak kurultayımız, CHP’nin iktidar yürüyüşünü ilk adımları. Sonrasında, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizde CHP iktidarını hep birlikte kuracağız” diye konuştu. 

YAPMAMIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY ÖRGÜT İÇİ BİRLİKTELİĞİ KORUMAK
Kongrede daha sonra söz alan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, başarıya ulaşabilmek için yapılması gereken en önemli şeyin örgüt içi birlikteliğin korunması olduğunu söyledi. Ayhan; “Bizim öncelikli yapmamız gereken şey, örgüt içindeki birlik ve beraberliği sağlamamız. Daha sonrasında ise millet ittifakı birlikteliğini korumak. Biz bu önemli 2 olguyu gerçekleştirdiğimizde AK Parti seçimi ne zaman yaparsa yapsın başarılı olamaz. Bu sebeple geçmişte herhangi bir ön seçimde veya bir ilçe kongresinde farklı adayları desteklemiş olsak dahi bugün artık geçmişten gelen kırgınlıkları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu kongre bence bu anlamıyla siyasette milat olması gereken bir kongredir. Ben iddia ediyorum ki CHP Sinop örgütü, Türkiye’deki CHP örgütleri içerisinde, en sorunsuz, birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olduğu örnek bir örgüttür. Ama sadece kendimiz için değil. Bizi ümit gören tüm Türkiye için birlik ve beraberliğimizi korumamız lazım” diye konuştu.

BUGÜNÜN BENİM İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR
Kongrede bir konuşma yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, kendisin de 2009 yılında yine aynı salonda CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, gerçekleştirilecek kongrenin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Karadeniz; “Bugün burada merkez ilçe kongremizi ifa edeceğiz. Bu benim için de çok önemli bir gün. Çünkü 2009 yılında ben yine bu salonda merkez ilçe başkanı seçilmiştim. 2009 yılında seçimin yapıldığı o gün yaşadığım heyecanı bugün de yine aynı şekilde yaşıyorum. Bugün buraya girdiğimde, sanki merkez ilçe başkanlığına aday olmuş bir kardeşiniz gibi aynı heyecanı yaşadım. Ben bu anlamda geçmişten bu güne bu örgütte görev almış emek sarf etmiş herkese teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KONGRELERİMİZİ TAMAMLADIK
İlçe kongre süreçlerinin merkez ilçe kongresi ile tamamlanacağını ifade eden CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, kongrelerin CHP’ye yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi. Yüksel; “1 ayı aşkın bir süredir ilçe kongrelerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bugün burada son ilçemiz olan merkez ilçemizin kongresini yaparak ilçe kongreleri sürecini tamamlıyoruz. Tüm ilçe kongrelerimiz CHP’ye yakışır bir şekilde gerçekleştirdik. Bugün de buradan bu şekilde ayrılacağımıza hiçbir şüphe duymuyorum. İnşallah 15 Şubat Cumartesi günü de il kongremizi gerçekleştirerek Sinop ilindeki kongre süreçlerini tamamlayacağız” diye konuştu.

DİLİMİZDEN VE YÜREĞİMİZDEN SEVGİ DİLİNİ EKSİK ETMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kongrede son olarak söz alan CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kara, CHP merkez ilçe yönetimi olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da dillerinden ve yüreklerinden sevgi dilini eksik etmeden çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Kara; “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Benim 2 büyük eserim var. Bunlardan bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir” demiştir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal’in iki emanetinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisinde sizlerle siyaset yapmaktan ve bugün burada merkez ilçe başkanlığına adaylığımı açıklamaktan onur ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Görevde bulunduğum son bir yıl içerisinde desteklerini benden esirgemeyen herkese minnetlerimi sunuyorum. Şahsım ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yaptığımız çalışma ve ziyaretlerimizde dilimizden ve yüreğimizden sevgi dilini eksik etmemeye gayret ettik. Bundan sonraki dönem için de aynı doğrultuda çalışacağımıza buradan söz veriyorum” dedi. 


Yapılan konuşmaların ardından CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerine gidildi. 213 delegenin oy kullandığı seçimde, tek aday olan mevcut Başkan Tolga Kara oyların tamamını alarak yeniden CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. 
Tolga kara Başkanlığında seçilen CHP Sinop Merkez İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu; Türkan Dinçer, Özcan Saraç, Fikret Ermiş, Melih Erol, Deniz Top, Gizem Oktay, Eray Uzun, Samet Bayrak, Yaşar Ünal, Adem Şahin, Nihal Özbayrak, Handan Yılmazer, Ayhan Mert Güdük, Kutlu Altun.

Editör: Vitrin Haber