‘TOKAT’A 38 GÜN CEZA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘TOKAT’A 38 GÜN CEZA!


 

Mersin’de Ürdün vatandaşı 5 yaşındaki A.K’ye tokat atmaktan yargılanan N.K, 38 günlük cezaevi günlerinin ardından ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aile şikayetinde ısrarcı olurken avukatları olayı ırkçılık temeline dayandırdı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin'in Mezitli İlçesi Akdeniz Mahallesi’nde 5 Ekim 2019 tarihinde bir sitenin bahçesinde oynayan Ürdünlü ailenin 2 çocuğu ile site sakinlerinin çocukları arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Olay sırasında N.K. isimli site sakininin, 5 yaşındaki Suriye uyruklu ve Ürdün vatandaşı A.K'ye tokat attığı görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Tepki çeken görüntüler üzerine harekete geçen ekipler zanlıyı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.K'ye sulh ceza hakimliğince ev hapsi cezası verildi. Ancak Cumhuriyet Başsavcılığı kamuoyundaki tepkiler sonucu karara itiraz etti. N.K tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savuculuk ilk etapta sanık N.K ile ilgili iki ayrı iddianame hazırlarken, dün yapılan ilk duruşma öncesi dosyalar birleştirildi. Mersin 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada; 3 kişiyi kasten yaralama, 2 kişiye tehdit etmek mala zarar verme suçlamaları ile hakim karşısına çıkan N.K hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bir avukatın da müdahil olduğu davada ilk olarak sanık N.K dinledi.

“TOKAT ATTIĞIM İÇİN PİŞMANIM”

Sanık N.K, evli ve iki çocuk babası olduğunu söyleyerek, aileye yönelik tehdit, saldırı, mala zarar verme suçlamalarını kabul etmediğini söyledi. Suriye kökenli aileye mensup çocuklar ile diğer site sakinlerinin çocukları arasında sık sık tartışmalar ve kavgalar yaşandığını belirten N.K, ancak her seferinde kendilerinin olayı büyütmemek için çaba sarf ettiğini bildirdi. Hatta site sakinlerinin bu olaylar yaşanmaması için çocuklarını parka göndermediğini de aktaran N.K. olay günü yaşananları ise şöyle anlattı: “Olay günü site toplantısı vardı. İşten gelir gelmez toplantıya gittim. Ancak toplantı esnasında dışarıdan gelen kavga seslerini duyduk ve dışarı çıktık. Sitedeki bazı çocuklar, kızımın dövüldüğünü söylediler. Hatta bir başka çocuğun da dövüldüğünü, itilerek yere düşürülmesi sonucu dizlerinin kanadığını ve iki dişinin kırıldığını aktardılar. Kızımın parmağını çatlatmışlar. Olay yerine vardığımda eşimin küçük çocuğun ablası ile tartıştığını gördüm. Kızım ağlıyordu. ‘Baba beni dövdüler’ dedi. Babalık hissiyle bir anlık öfkeme hakim olamayarak A.K’ye tokat attım. Babaya saldırdığım, evlerinin camını taşlayıp kırdığım, tehdit ettiğim iddialarını kabul etmiyorum”.

Olay sonrası 38 gündür cezaevinde olduğunu, işini kaybettiğini de dile getiren N.K, 2 çocuğu bulunduğunu ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade ederek, “Pişmanım, tokat attığım için aileden özür diliyorum” dedi.

ABLA: “SİZİ BURADA YAŞATMAYACAĞIM’ DEDİ”

Daha sonra yeminli tercümen aracılığıyla, tokat atılan küçük çocuğun ablası (15) S.K’nın ifadesine başvuruldu. Karakolda verdiği ifadesinin geçerli olduğunu belirten S.K., olayda N.K’nin önce kardeşine tokat attığını daha sonra kendisine yönelenerek, ensesine tokat atıp, itekleyip, “Sizi burada yaşatmayacağım” tehdidine maruz kaldığını söyledi. Ayrıca N.K’nın yerden aldığı taşı evlerine atarak pencerelerini kırdığını da dile getiren S. K, şikayetçi olduğunu belirtti.

BABA T.K: “BEN DE SALDIRIYA UĞRADIM”

Ardından yine tercüman aracılığıyla ifadesine başvurulan küçük çocuğun babası T. K de, karakoldaki ifadesinin aynen geçerli olduğunu söyleyerek, şikayetçi olduğunu beyan etti. Olay günü siteye geldiğinde ne olduğunu anlamak için yaklaştığında sanık N.K’nin kendisine yumruk attığını belirten baba T.K, konuyla ilgili mahkeme görüntülerinin de mevcut olduğunu bildirdi.

Mağdur küçük çocuğun salonda dikkatlice sanığı izlemesi dikkat çekerken aile çocuğunda karakoldaki beyanının geçerliğini belirterek, şikayetçi olduğunu bildirdi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi ile devam etti. Tanıkların daha çok olayı görmedikleri yönünde beyan vermeleri dikkat çekerken bazılarının Suriye kökenli sakinlerin sitede istenmediğine yönelik site yönetimi tarafından görüşmeler yapıldığı ifadeleri tutanaklara yansıdı.

“SİTEDE SURİYELİLERİ İSTEMEDİKLERİNE DAİR BEYANI VAR”

Daha sonra mağdur ailenin avukatı Hibe Gökalp, konunun çocuklar arasında münakaşadan kaynaklı gibi görünse de temelinde özünde Suriyelilere yönelik tahammülsüzlükten kaynaklandığını belirtti. Sanık N.K’nın karakoldaki ifadesine Suriyelilerin siteden tasfiyesi ile site yönetimi olarak toplantı yaptıklarına dair beyanı olduğunu bildiren Gökalp, ırkçılık vurgusu yaptı.

HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ İSTENDİ, SANIK SERBEST BIRAKILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi avukat da kurum adına şikayetçi olduklarını bildirdi. Sanık avukatı ise tutuklamaya itiraz ederek, tahliye talep etti. Sanığa isnat edilen suçlamaların hukuki dayanağı bulunmadığını ve somut delilerden yoksun olduğunu belirten sanık avukatı, N.K’nin olayın büyümemesi için evini satışa çıkardığını açıkladı. Avukatın haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi istemesinin ardından mahkeme sanık N.K’nin tutuksuz yargılanmasına karar vererek, davayı 19 Şubat 2020 tarihine erteledi. 

ÇOCUĞA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR

Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çocuğa psikolojik destek verilirken küçük A.K’nin okula bir süre ara verdiği öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA