TOHM Sporcularımız Vali Doğanay’ı Makamında Ziyaret Ettiler

2018-05-19 08:24:04

TOHM Sporcularımız Vali Doğanay’ı Makamında Ziyaret Ettiler

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi ( TOHM ) Akarsu Kano Sporcuları ile Yusufeli Belediyesi Rafting Takımını, Artvin Valisi Sayın Ömer Doğanay'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Yusufeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık ile su sporlarının başarılı sporcuları hazır bulundu.

Kaymakam Kaykaç, Yusufeli’ndeki su sporları ile ilgili yapılan aktiviteleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de 20 Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinden birisin de Yusufeli ilçesinde bulunduğunu belirten Kaykaç,” Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezimizde 12 sporcu yer almakta olup ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya atmaktadır. Yusufeli Belediyesi Rafting Takımı kısa zamanda Türkiye’de önemli dereceler elde etmiştir” dedi

Yusufeli’nde kano ve rafting sporuna her geçen gün daha da arttığını kaydeden Kaykaç,” Alt yapıda 60 sporcumuz bulunmaktadır. Bu anlamada Yusufeli Su Sporlarında önemli bir merkez haline gelmiştir.”

Vali Doğanay, " Artvin, ülkenin su sporlarında en uygun illerinin başında gelmekledir."

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay, Artvin’in gerek akarsu gerekse barajlarının su sporları için ülkenin en uygun illerinin başında geldiğini söyledi.

Artvin’in barajlar sonrasında durgun su kano sporuna çok uygun olduğunu belirten Doğanay,” Artvin, su sporlarına uygun, gerekli debi ve rejimini bünyesinde barındıran birçok akarsu kaynağına sahiptir. Özellikle ilimizde yapımı tamamlanan barajlar ve akarsularda kano sporu ve durgun su sporları yapılabilir. Ayrıca ilimizdeki barajların ülke ekonomisine sağladığı ekonomik katkısının yanı sıra su sporları kapsamında da ilimizin hem tanıtımına hem de gençlerimizin su sporlarına yönelmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Sporcuların sorun ve taleplerini dinleyen Doğanay, Valilik olarak her türlü spor branşına büyük destek verdiklerini ve başarılı sporcuları ödüllendirdiklerini söyledi.

Ziyaretin sonunda Doğanay, başarılı sporcuları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com