Tofaş, Endüstri 4.0’da 5G İçin Vodafone ile Anlaştı

26
8
4
1
0
Endüstri 4.0 ile birlikte nesnelerin interneti ve anlık bağlantı hızı da daha önemli hale geldi. Çağın gerisinde kalmak istemeyen Tofaş, 5G adımı için Vodafone ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Türk otomotiv sektörünün en önemli aktörleri arasında yer alan Tofaş, endüstri 4.0 ile birlikte değişen dünyaya uyum sağlamayı amaçlıyor. Bu noktada da firmanın yapması gerekenlerin başında akıcı ve kesintisiz iletişim sağlamak geliyor.

Nesnelerin internetini ve anlık kontrolleri sorunsuz olarak gerçekleştirmeyi amaçlayan Tofaş, 5G altyapısı için dünya çapında faaliyet gösteren GSM operatörü Vodafone ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.

“Özelleştirilmiş Mobil Şebeke” kurulacak

tofaş

Vodafone, Tofaş için firmanın Bursa’daki fabrikasına “Özelleştirilmiş Mobil Şebeke” kuracak. Bu yeni sistem sayesinde de üretim süreci ve şirket için kritik öneme sahip diğer aktiviteler güvenli bir şekilde, hızlı, düşük gecikmeli ve kesintisiz şekilde gerçekleştirilebilecek.

İşbirliği kapsamında Vodafone Business, Tofaş’ın Bursa’da bulunan 1 milyon metrekarelik tesisi için insanların ve makinelerin akıcı, kesintisiz iletişim sağladığı bir sistem kuracak. Bu sistemle birlikte Tofaş’ın mevcut kablosuz ve sabit ağları da yeni altyapı ile değiştirilecek.

Yeni mobil şebeke ile birlikte Tofaş’ın kablosuz internet bağlantıları da değiştirilecek. Ayrıca tesiste farklı bölgelerde bulunan makineler ve nesnelerin interneti sensörleri, sürekli olarak veri toplayıp akıllı istasyonlara ulaştıracak. Üretim hattındaki makinelerin bağlantıları da buna göre sağlanacak.

Tofaş’ta yeni dönem

tofaş

Endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti için 5G altyapısının kurulmasıyla birlikte Tofaş, çalışanların, stokların, araçların lokasyonlarını anlık olarak bilebilecek, güvenliklerini sağlayabilecek. Ayrıca yeni sistemde operasyonel etkinlik ve şirketin işgücünün yönetime desteği artacak. Genel anlamda ise Tofaş böylece verimliliğini arttırmayı da başaracak.

Son yıllarda endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti kavramlarını çok duyuyor olsak da geçiş için gerekli şartları oluşturmak pek de kolay değil. Tofaş gibi önemli firmaların atacağı bu adımlar da ileride diğer firmalar için yol gösterici olacak ve onları da benzer bir dönüşüme girmeye itecektir.

Kaynak : https://otoajanda.com/tofas-endustri-4-0-5g-etabi-icin-vodafone-ile-anlasti-otoajanda-com/
26
8
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
8
4
1
0