AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanı'nda on binlerce Sakaryalı ile buluştu. Tarihi mitingde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, ilçe belediye başkanları, Cumhur İttifakı Başkan Adayları, STK temsilcileri ve on binlerce Sakaryalı yer aldı.

Emaneti en iyi şekilde koruduk
Tarihi mitingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 'Bugün Demokrasi Meydanı'nda tarihi bir buluşmaya daha şahit olmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2009 yılında aldığımız emaneti en iyi şekilde koruduk. Yatay mimari ile gelişen Sakarya'mızda çevrenin, yeşilin, doğanın ve su kaynaklarının korunmasından asla taviz vermedik. Hidroelektrik santrallerimizle, barajlarımızla kendi enerjimizi ürettik. Hamdolsun deprem sonrası ayağa kalkan Sakarya, bugün herkesin iftihar ettiği bir kent olarak gösteriliyor' diye konuştu.

Bambaşka bir Sakarya var
Başkan Toçoğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanım; sizlerin desteği, milletimizin teveccühü ile başlatmış olduğunuz değişimin izleri Sakarya'da karşılığını buldu. Bugün artık bambaşka bir Türkiye, bambaşka bir Sakarya var. Sizinle aynı yolda omuz omuza yürümeyi, milletimize ve memleketimize hizmet sunmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun. On yıl boyunca milletimize ve sizlere layık olabilmenin gayreti ve heyecanı içerisinde olduk. Bundan sonra da tüm gücümüzle bu onurlu davanın bir ferdi olarak yolumuza devam edeceğiz. İnşallah 31 Mart seçimlerinin ardından bayrağı bir başka arkadaşımıza devredeceğiz. Yerel seçimlerde Sakarya yeniden tarih yazacak, partimize en güçlü desteği sunacaktır' dedi.