TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü konferans salonunda 28-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda Prof. Dr. Fikret Akınerdem ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden Engin Çelik, Murat Yüksel ile Veteriner Hekim Koray İrey tarafından verildi. 
TKDK’dan destek alan ve alacak olan işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması amacıyla, IPARD Programı kapsamında desteklenen, süt üreten, kırmızı ve beyaz et üreten tarımsal işletmeler ile tıbbi-aromatik bitkiler desteği kapsamında düzenlenen eğitimlerin ilk günü “Süt ve Besi Sığırı Yetiştiriciliği” konusunda oldu. Sığırların beslenmesi, sürü yönetimi, hijyen, hastalıklar ve korunma yolları katılımcılara bilgi aktarıldı. 
İkinci günde ise çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbiri kapsamında projelerini hayata geçiren faydalanıcılara tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.  
Katılımcılar, yapılan bilgilendirme toplantısının tarımsal faaliyetleri için çok faydalı olacağını ve üretimlerini olumlu yönde etkileyeceğini beyan ederek ilgili bilgilendirme toplantısından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim