DOLAR
32,4530
EURO
34,8305
ALTIN
2.446,17
BIST
9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

”TİYATRONUN KALBİ BİLECİK’TE ATIYOR”

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”BİLECİK BUGÜN TİYATRODA YAPTIĞI AKTİVİTELERLE ÖNCÜ ŞEHİR KONUMUNA GELDİ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; ”Bilecik bugün tiyatroda yaptığı aktivitelerle öncü şehir konumuna geldi” ifadelerini kullandı.
Kültür ve Sanat Şehri Bilecik’te tiyatro ve tiyatro sanatı ile ilgili güzel ve önemli çalışmalar yaptığına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
”Bilecik Belediyesi olarak 2004 yılında başlamış olduğu tiyatro festivallerini, geçtiğimiz yıl 11.’sini uluslararası boyutta gerçekleştirerek, büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu anlamda 11.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan 14 oyun ile yaklaşık 25 bin kişi, tiyatronun güzelliğiyle buluştu. Kültür ve Sanat Şehri Bilecik’te; Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11. gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kalbi Bilecik’te atarken, iki hafta boyunca sahnelenen oyunlar ile binlerce tiyatrosever tiyatro ile buluştu. Aynı şekilde 11 yıldır Bilecik’te gerçekleştirilen ve bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilen tiyatro festivali ile yüzlerce oyun ve yüzlerce Usta Oyuncu Bilecik’liler ile buluştu.”

”TİYATRONUN KALBİ BİLECİK’TE ATIYOR”

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl uluslararası platformda gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya açıldığına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
”11 yıldır Bilecik’i, Sanatların Anası Tiyatro ile buluşturan Bilecik Belediyesi, festival kapsamında güzel ve önemli oyunları tiyatroseverlerle buluşturmanın yanı sıra her Pazar günü çocuklarımızı da ücretsiz tiyatro ve sinema oyunları ile buluşturuyor. Gerçekleştirilen tiyatro festivali ile çocuklarımızın beğenisine sunulan oyunları, Bilecik’teki mülteci çocuklarımız da izleyerek, hem eğlendi hem de dilimiz, kültürümüzü öğrenme imkanı buldu.”
11 YIL BOYUNCA TİYATRONUN ÇINARLARI BİLECİK’TE AĞIRLANDI”

11 yıl boyunca tiyatronun çınarlarının Bilecik’te ağırlandığını ifadelerine ekleyen Belediye Başkanı Selim YağcıTarih ve Medeniyet Şehri olduğu gibi aynı zamanda Kültür ve Sanat Şehri de olan Bilecik’imiz, bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşadık. 11 yıl önce, Bilecik’in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir’ düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalinde bu yıl Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulduk. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizi bu yıl da büyük bir organizasyonla gerçekleştirdik. Bilecik Belediyesi tarafından her yıl verilen ve tiyatroyla özdeşleşen ”Kristal Çınar Onur Ödülleri” ile kültür ve sanat hayatına kök salan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında, 2004 yılından bu güne kadar, Sadri Alışık Tiyatrosu, Nejat Uygur Tiyatrosu, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, Asuman Dabak Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu, Hadi Çaman Tiyatrosu, Kent Tiyatrosu gibi tiyatroda dev kadrolarda yer alan yüzü aşkın oyuncuyu tiyatroseverler ile buluştuğu gibi bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festival kapsamında yeni oyun ve tiyatro ekipleri Bilecik’te ağırlandı.
Tiyatro adına birçok güzel çalışmayı gerçekleştiren ve bu anlamda çok güzel meyveler alan Bilecik Belediyesi olarak daha güzel ve büyük çalışmalar gerçekleştirmek ümidiyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü tebrik ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.