131019098
28 Mart 2024, Perşembe

TİRE’YE UEFA STANDARTLARINDA STADYUM

17 Nisan 2018, Salı 06:37

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Tire Stadyumu’nun açılış törenine katıldı. Diğer ilçelerden de katılımın olduğu açılışta konuşan Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanlarının kendisine oy versin veya vermesin herkese hizmet götürdüğünü ve harcadıkları her kuruşun hesabını millete verdiklerini belirterek, Tire Stadı’nın 64 milyon liraya mal olduğunu, bu stadın bir benzerinin 200 milyon liraya ihale edildiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Belediyesinin birlikte yapımını gerçekleştirdikleri Tire’nin yeni stadyumunun resmi açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılım gösterdiği ve bir konuşma gerçekleştirdiği törene Aliağa dahil olmak üzere bir çok ilçe yönetimi hazır bulundu.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz törene dair gözlemlerini aktardığı açıklamasında “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu haftasonu için İzmir’e geldiler. Kedisini karşıladıktan sonra bizlerin de katılımıyla önce Tire İleri Biyoloji Atık Değerlendirme Tesisi’nin açılışına ardından Tire Stadyumu’nun açılışına katıldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi’nin ortaklaşa yaptıkları Tire Stadyumu devasa boyutlarda ve UEFA standartlarında bir yapı olmuş. Çevre düzenlemesi ile toplamda 70 milyona mal edilen bu stadyum 15 bin kişinin maç seyredebileceği ve İzmir’in kuzeyindeki profesyonel karşılaşmaların yapılabileceği bir yer olarak tasarlanmış. Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun birlikte gerçekleştirdiği açılış töreninde bizler de ilçe yönetimi olarak katılım gösterdik. Böylesi bir stadyumun yapımında emek harcayan belediyelerimizi takdir ediyoruz.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler