Tipi geçti, Ulaşım normale girdi.

Tipi geçti, Ulaşım normale girdi.

Bandırma KAR´dan temizlenmeye başladı.

6 Ocak Cuma gecesi başlayıp 10 Ocak akşam saatlerine dek süren tipi+kar yağışı Bandırma ve çevresinde hayatı olumsuz etkilerken 11 Ocak Çarşamba bugün, yağışın sona ermesi ile ana arterler ulaşıma açıldı, temizlik çalışmaları başladı.

Ülkenin batısını etkileyen olumsuz hava koşulları özellikle Bandırma ve kırsalında beklenilenin çok ötesinde etkili oldu.

Yer yer 1 mt geçen kar yağışı başta çevre ilçeler ve kırsal mahalleler olmak üzere kent işi ulaşım durmuştu.

Bandırma içi ulaşımda dün başlayan seferler yetersiz olsada ihtiyacı karşıladı. 11 Ocak Çarşamba bugün ise çevre ilçelerle bağlantı sağlandı ve Erdek, Gönen ve Manyas ilçeleri ile ulaşım sağlandı.

Bandırma yı etkisine alan 5 günlük esaret sonrası K. Sanayi esnafı ancak bugün işyerine ulaşabildi.

K. Sanayi sitesi başkanı Hayri Özden´in girişimleri ile Bandırma Belediyesi yanı sıra Gülmüş Hafriyat firmasından kiralanan iki adet iş makinesi K. Sanayi sitesinde ana arterleri ulaşıma açarken esnafta iş yeri bağlantılarını temizledi.

K.Sanayi sitesindeki temizlikte ortaya çıkan manzara ise hiçte iç açıcı değildi. Bir çok esnaf "çıkma" diye tabir edilen sundurmaların çökmesi ile büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

K.Sanayi sitesinde çöken sundurma altlarında kalan araç-gereç´in yanı sıra sayısız otomobilinde bulunması, hasar ve zararın miktarını yükseltti.

/resimler/2017-1/11/2003043346945.jpg

BÜYÜKŞEHİR ARAÇLARI BANDIRMAYI TERK ETTİ

Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri 2 kepçe bir kazıyıcı-tuzlama aracı ile ana arterlerde yol açma çalışması yapan Büyükşehir ekipleri Salı ve Çarşamba günü ortalıktan kayboldu.

Pazartesi günü geldiği Bandırma Afet merkezinde durumu müşahade ettikten sonra Karayolları açma ve tuzlama araçlarını Bandırma´ya yönlendireceği sözünü veren Büyükşehir A. Edip Uğur´un siyasi mülahazaralar sonunda tüm iş makinelerini başka ilçelere yönlendirmesine anlam verilemedi.

/resimler/2017-1/11/2001408657951.jpg

BELEDİYESİ ARA SOKAKLAR ve ÇÖP DAĞLARI İLE BAŞ BAŞA

İş makineleri tarafından yol kenarlarına tepilen KAR dağları, yol kenarlarında kar altında kalan araçlar ve toplanamatan çöp dağları bugünden itibaren temizlenmeye başlarken, Temizlik işleri sorumlusu Ortem´den yapılan açıklamada çöp torbalarının bağlı ve uygun bırakılmasının temizlik anlamında zaman kaybedilmemesine neden olacağı belirtildi.

/resimler/2017-1/11/2003433660198.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli