Tıp Mühendisliği öğrencileri Avrasya´nın en büyük medikal fuarına katıldı

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği öğrencileri, 26. Expomed Uluslararası Fuarı´na katılarak projelerini sergiledi.

GÜNCEL 18.04.2019 18:00:33 0
Tıp Mühendisliği öğrencileri Avrasya´nın en büyük medikal fuarına katıldı

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Mühendisliği öğrencileri, medikal endüstrinin vazgeçilmez iş platformları arasında gösterilen, ayrıca sektörde yer alan yüzlerce yerli ve yabancı firma ile on binlerce sektör profesyonelini bir araya getiren Expomed Uluslararası Fuarı´na katılarak projelerini sergiledi.

Bu yıl İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi´nde 26.´sı düzenlenen fuara ilgi oldukça yoğun oldu. 104 ülkeden 6 bin 654´ü uluslararası olmak üzere toplamda 33 bin 857 ziyaretçinin katıldığı fuarda 800´ün üzerinde firma ve firma temsilcisi yer aldı.

KBÜ Tıp Mühendisliği bölümünde eğitim gören 45 öğrencinin katılım sağladığı fuarda öğrencilere, Tıp Mühendisliği Bölümü´nden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz eşlik etti.

Fuarda, KBÜ öğrencilerinin 14 projesi sergilendi

Avrasya Bölgesi´nin ve Türkiye´nin en büyük medikal fuarı olan EXPOMED´de öğrenciler; HolTR-Yapay Sinir Ağları ile Atriyal Fibrilasyon Tespit ve Takip Cihazı, VolkAn Yürüyüş Analiz Cihazı, Myhand-Görme ve Konuşma Engelliler İçin Eldiven Prototipi, Fonokardiyoskop, Duyaryazar, Akıllı Sağlık Prototipi ile Eş Zamanlı Hasta Takibi, Mobil CPM, Diyapatik, aDVenT – Pıhtı (DVT) Oluşumunu Önleme Cihazı, Robopicker-Robotik Dispenser Cihazı, StepTRue-Yürüyüş Takibi Yapan ve Uyaran Akıllı Tabanlık, Bt-Anjiyografi Görüntülerinden Damarların 3 Boyutlu Görüntülerinin Elde Edilmesi Ve Modellenmesi, İnkülab-Portatif İnkübatör ve Protizma isimli toplam 14 projenin tanıtımını yaptı.

 


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °