MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

TIP FAKÜLTESİ ERTUĞRUL SANCAĞINA GELDİ

TIP FAKÜLTESİ ERTUĞRUL SANCAĞINA GELDİ

Yoğun bir gündemle geçen haftayı geçirdik. Bilecik'e TIP FAKÜLTESİ kurulma kararı, Bilecik İl Özel İdaresi'nin, Bilecik Belediyesine tahsisli Pelitözü Gölpark'ta yel değirmenleri olarak bilinen mekanı yıkması ve Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses'e Yarın Gazetesi internet sitesinde FETÖ'cü iması üzerine yaptığı basın toplantısı.

Ben bu haftaki köşe yazımda Bilecik'in önemli kırılma noktalarından birisi olacağına inandığım Bilecik'e Tıp Fakültesi kurulma kararını irdelemek istiyorum.

Gazetemizin kurulduğu 1989'lu yıllarda Bilecik'e tarihi misyonumuza uygun üniversite kurulmasını defalarca yazdık çok şükür. AK Parti Hükümeti döneminde tarihi misyonuna uygun ve bu toprakların kıymetini bilen tarihçi Prof. Dr. Azmi Özcan gibi önemli bir şahsiyetin Kurucu Rektörlüğünde hizmet vermeye başladı.

Hiç bir hizmetin kendiliğinden olmadığı, siyasetin hizmet üretmeye çalışsa da, yine siyasi iradenin yanlış tercihleri bir dönemin "Taş Devrine" nasıl döndüğünü herkes gördü. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi halkın nazarında ekonomik tabirle V çiziyor ve en kötüsü geride kaldı.

Sn. Prof. Dr. Şükrü Beydemir Rektörlük görevini üstlenir üstlenmez, yaptığı atamalarla ve özlük hakları ile üniversitede adeta bir bahar havası esti.

Şükrü Hoca aynı zamanda Bilecik'e kırılma noktalarından birini yaşatacak TIP FAKÜLTESİ için çalışmalar yapmış.

Tabiki bu proje siyasi irade ile birlikte başarılacak bir adım.

Ak Parti Milletvekili Sn. Selim Yağcı'nın Bilecik'e Tıp Fakültesi gelmesi için haberi müjdeliğimizden haftalar öncesinde, "Cumhurbaşkanımızın onayı kaldı" demişti.

Kendisine "750 bin nüfusun altındaki yerleşim birimlerine tıp fakültesi kurulma izni verilmiyor, bu konuyu nasıl aşıyorsunuz?" diye sorduğumda

Yağcı: "Ertuğrul Sancağını baz aldık. Bilecik'e yakın olan Pamukova, Yenişehir, İnegöl, İnönü gibi yerleşim birimlerinin Bilecik'e çok yakın olmaları ve daha iyi hizmet verilebileceğini anlattık" dedi.

Tarihine sahip çıkan iktidar, bu toprakların kıymetini bilen idareciler ve siyasetçiler ve atalarımızın mirası sayesinde Bilecik TIP FAKÜLTESİ kurulacak. Emeği geçen herkesten ayrı ayrı Allah razı Olsun.

Bu yazı toplam 2172 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR