Tinder'ın rakibi Facebook Dating teste açıldı

Tinder'ın rakibi Facebook Dating teste açıldı

Geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen F8 konferansında duyurulan Facebook Dating testlerine başlandı. Tinder’a rakip olarak geliştirilen Facebook Dating, pilot bölge olarak Kolombiya’da kullanıma sunuldu. Peki Facebook Dating nasıl çalışacak?

Facebook, çöpçatanlık uygulamasını kendi geliştiriciler konferansı F8'de duyurduktan iki ay sonra test sürecini başlattı. Tinder’a rakip olacak Facebook Dating, ilk başta Kolombiya’da kullanıma sunuldu.

Facebook Dating, Tinder’den farklı bir arayüze sahip. Tinder'daki gibi sağa ya da sola kaydırma hareketi burada yok. Facebook, kullanıcıların günde en fazla 100 kişiye ilgi duymalarını sağlamaya, kişisel soruların yanı sıra fotoğraflara dikkat çekmeye ve arkadaşlarınızı yabancılarla paylaşmayacak şekilde ayarlama gibi ayrıntılarla uygulamayı sınırlandırdı.

Dating ürün müdürü Nathan Sharp, "Takımın amacı, Facebook'u sadece bir ilişki kurmak için en iyi yer haline getirme. İnsanların profillerin ve kartların arkasında olduklarını hatırlatan bir ürün yapmak istedik. Ayrıca dürtülere yoğunlaşan bir sistem inşa etmeyi amaçladık. Bir kullanıcı hakkında, onun profil fotoğrafından daha fazlasını düşünmenizi istiyoruz." dedi. 

Facebook Dating nasıl çalışacak?

Kullanıcılar, eğer 18 yaşının üzerindelerse ve profillerindeki ilişki durumu uygunsa, Dating hizmetine davet eden kartlar görecek. Bu kartın bir benzeri, Facebook menüsünde de sürekli olarak yer alacak. Şimdilik Facebook Dating sadece mobilde var ve sosyal ağın ana iOS ve Android uygulamalarına dahil edilecek.

Facebook Dating, telefonların konum özelliğini kullanarak şehir ve adresi doğrulayacak. Dating’e özel olaran biyografi, işyeri, eğitim, dini inanç, boy ve çocuk sahibi olma gibi detaylar listelenebilecek. Ayrıca Dating üzerinde kullanıcılar sadece kadın ve erkek olarak değil, farklı cinsel yönelimlerle de listelenebilecekler. Kullanıcılar profillerini yayınlamadan önce, Instagram ve Facebook adreslerinde ekli olan arkadaşlarıyla ilgili 20 soruyu cevaplayacaklar. Kullanıcılar daha sonra maksimum 100 kilometreye kadar olan alan içerisindeki eşleşmeler bulabilecek.

Uygulama içerisindeki mesajlaşma Facebook Messenger’a bağlantılı olmayacak. Eşleşme sonucunda iki kişi anlaşırsa, buradan başka bir yere çevrimiçi olarak bağlanabilir veya şahsen buluşmaya karar verebilirler.

Sharp, "Sistemi kontrol etmeye çalıştığınız an, beklenmedik davranışlarla karşılaşabilirsiniz" dedi. 

Bugünden başlayarak, Kolombiya'daki kullanıcılar bir Facebook Dating profili oluşturabilecek. Ancak şirket yeterli sayıda üye oluncaya kadar eşleşme sunmaya başlamayacak. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.