Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının işletme bazlı çalışma modeli olan Tarımsal İşletme Danışmanlık Sistemine (TİD) geçilmesi kararıyla ilgili Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatında yer alan İl ve İlçe Müdürlüklerinin daha etkin ve verimli çalışma yürütebilmesi amacıyla ''Tarımsal İşletme Danışmanı'' olarak ifade edilen ''İşletme Bazlı'' yeni bir çalışma modeline geçildi. Bu kapsamda Bakanlığın merkez biriminden görevlendirilen Mühendis Teoman Yıldız tarafından Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda Tarımsal İşletme danışmanlığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Tarımsal İşletme Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısına, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve her ilçeden ikişer tarımsal işletme danışmanı katıldı.
Toplantısının açılış konuşmasını yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Bülent Batmaz, "TİD, Bakanlığımızca yeni uygulamaya konulan, ''Tarımsal İşletme Bazlı Ücretsiz Bir Teknik Danışmanlık sistemidir. Bu kapsamda ilimizde her tarım işletmesi en az bir personelin sorumluluğuna verilmiş olup tarım danışmanlarımız işletme ziyaretlerine aralıksız olarak devam etmektedirler” dedi.
Toplantı Mühendis Teoman Yıldız'ın sunumu yaptıktan sonra genel bir değerlendirmenin ardından sorun ve çözüm önerileri ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim