1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ticaret Üniversitesinde Cihad ve Şehadet Kavramları Konuşuldu
Ticaret Üniversitesinde Cihad ve Şehadet Kavramları Konuşuldu

Ticaret Üniversitesinde Cihad ve Şehadet Kavramları Konuşuldu

İstanbul Ticaret Üniversitesi’ndeki öğrenci toplulukları, Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız'ın katılımıyla "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı düzenlediler. Program da ‘Cihad ve Şehadet’ kavramları konuşuldu.

20 Şubat 2018 Salı 08:58A+A-

Program, Şubat ayında şehadete varanların yer aldığı sinevizyon gösterimi eşliğinde başladı.

Söyleşisine dua ile başlayan Abdullah Yıldız öncelikle şehadetin iyi anlaşılması için cihad kavramının iyi anlaşılması gerektiğine değindi. İnsanlığı diri tutabilecek iki kavramın cihad ve şehadet olduğunu ve bu iki kavramın müslümanların lügatından çıkarılırsa silikleşeceğine, dava bilincini kaybedeceğine vurgu yaptı.

Yıldız, “cihadın hakkını vererek cihad edin” ayetinin üzerinde durarak Allahın kadrini, kıymetini bilmeden cihadın olmayacağından bahsetti. Aynı zamanda yeni şehidimiz Ömer Bilal Kandemir’in mesajını salondaki dinleyicilere aktardı:

"Bu kavga haç-hilal kavgasıdır. Bu kavga imanla küfrün savaşıdır. Bu kavga hakla batılın kavgasıdır. "

Yıldız Allah’ın verdiği imkanların, gücün hepsini Allah için kullanmanın cihadın hakkını vermek olduğunun üzerinde durdu.

Programda ayrıca şehadetin yalnızca ölünce olmadığı belirtilerek Aliyya İzzetbegoviç örneği verildi. İzzetbegoviç’in mücadelesiyle şahitlik yaptığı anlatılarak Peygamber Efendimiz'in (sav) “İşin başı İslam'dır, direği namazdır, doruğu ise cihaddır” sözleri aktarıldı.

Abdullah Yıldız, müslümanlar tarafından‏ cihad anlayışına başka imajlar verilmeye çalışılmasından bahsetti. Bunun bir psikolojik savaş olduğunu da belirtti. Şahit kişi örnek insan, rol modeldir diyerek buna karşılık cevap vermiş oldu.

Şöyleşi “şehitlerin kanı, mücadelesi insanlığa diriltici mesaj taşıyor” sözleriyle tamamlandı.

Ayrıca 'sol faşistlerin' haber portalı Sol Haber programa saatler kala programı proveke edecek bir haber yaptı. Üniversite 'Cihad ve Şehadet' Propagandası başlığıyla habere çıkan 'sol faşistler' İslam'a olan kinlerini yine saklayamadılar. ( http://haber.sol.org.tr/toplum/universitede-cihat-ve-sehitlik-propagandasi-228988 )

İslami çalışmalardan her alanda rahatsız olan ve sürekli Müslümanları provoke eden 'sol faşistler' şunu bilsin ki üniversitelerde cihad yolunda şehid olmayı bekleye nice mümin genç var.

img-20180219-wa0041.jpg

img-20180219-wa0051.jpg

screenshot_2018-02-19-22-13-03.jpg

Haber: Selime Kahraman

Foto: Esma Nur Ün

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum