THY emekçilerle dalga mı geçiyor?

Türk Hava Yolları, kurumda çalışan emekçilerin zamlarına göz dikmiş ve kazanılmış hakları gasp etmişti. Bu adımın hemen ardından THY'nin Oscar ödüllü ABD'li aktör Morgan Freeman'la reklam anlaşması yaptığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

2016 yılında birçok emekçiyi işten atan ve krizi bahane gösteren THY, yeni yılda da emekçilere yönelik saldırılarına tam gaz devam ediyor.

2017 yılı için THY emekçilerinin kazanılmış haklarını Hava-İş Sendikası'yla birlikte ortadan kaldıran THY yönetimi, 2017 maaş zamlarını geri çekmişti.

Krizi bahane eden THY yönetimi, zamları geri çekerek işçilere "işten çıkarmama sözü" verdiğini açıklamıştı.

Ancak işçilerin maaşlarına göz diken THY'nin yeni reklam yüzünün Oscar ödüllü ABD'li aktör Morgan Freeman olacağı açıklandı.

AKP'ye yakın AHaber'de yer alan iddiaya göre, THY'nin, Freeman ile Los Angeles'ta çekilecek reklam filminin 5 Şubat tarihinde 51'inci kez düzenlenecek Amerikan Ulusal Futbol Ligi final karşılaşması 'Süper Bowl'da yayımlanacağı belirtildi.

Freeman'ın reklam için ne kadar ücret alacağı bilinmezken, 'Süper Bowl' organizasyonunda ise reklamın 30 saniyesinin en az 5 milyon dolar olduğu belirtiliyor.