THK'nin destek talebi neden reddedildi?

Cumhuriyet Yazarı ve Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu, Muğla'daki orman yangınlarının ardında yaşanan ihmalleri ortaya çıkardı. CHP ve İYİ Partili milletvekilleri konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşırken Türk Hava Kurumu'ndan (THK) dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 13.07.2019 - 16:43
Abone Ol google-news

 

Günlerdir Muğla'da yaşanan orman yangınları aralıklarla devam ediyor. Dalaman’da başlayan ve Fethiye’ye uzanan yangın üç gün sonra ancak kontrol altına alınabildi. Yaşanan felaketin ardındaki ihmaller zincirini ise ilk olarak Cumhuriyet duyurdu.

Cumhuriyet Yazarı ve Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu, AKP hükümeti döneminde yangınlara müdahale işinin Türk Hava Kurumu'ndan alınıp özel bir şirkete verilmesi, yangın söndürmede şirkete saat başına garanti ücret ödenmesi, müdahale sırasında yangın söndürme uçakları yerine helikopter kullanılması ve yangına müdahalede Türk Hava Kurumu'ndan yardım istenmemesi konularını gündeme getirdi. Mollaveisoğlu'nun, 'Ne kadar yakarsan o kadar öderiz!' başlıklı yazısında dikkat çektiği sorular, CHP ve İYİ Partili vekiller tarafından Meclis'e taşındı.

THK: UÇAKLARI HAZIRLAYIP BİLDİRDİK

Gelişmeler üzerine Türk Hava Kurumu da Dalaman’daki orman yangınına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, THK'nin yangına müdahale için uçakları çalıştırıp yetkililere bildirdiği ancak yetkililerin kendilerine yangının kontrol altında olduğu bilgisini verdikleri belirtildi. Açıklamada, "36 bin saatlik uçuş tecrübesi olan THK Ateş Kuşları her zaman milletimizin bize yüklediği sorumluluk gereği hiç bir karşılık gözetmeksizin, milli bir şuurla vazifeye hazırdır ve hazır olacaktır. Türk Hava Kurumu, talimat verilmesi halinde 24 saat boyunca Türkiye sınırları içinde ve dışında gerekli müdahaleleri yapacak imkân ve kabiliyete sahiptir." ifadeleri yer aldı.

BAKANLIK SESSİZ

Türk Hava Kurumu'nda yapılan açıklamanın ardından gözler Tarım ve Orman Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlıktan henüz bir açıklama yapılmadı ancak  'THK'nin destek talebi neden kabul edilmedi' sorusu yanıt bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler