Türk Hava Kurumu’nun (THK) Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kdz. Ereğli’nin il olması için verdikleri mücadeleyi anlatan açıklamasında, bu konuda 2008 yılından bu yana çalıştıklarını uzun uzun anlattı. “O dönemde Kdz Ereğli'nin İl olması konusunda Ereğli kamuoyundan siyasetçi ve sivil toplum kuruluşlarından hiç bir destek gelmedi.” Diye sözlerine devam eden Likoğlu’nun açıklamasının devamı şöyle:

 

“2008 yılının son çeyreğinde dünyada meydana gelen global ekonomik krizin etkileri ülkemizde ve Ereğli'mizde görülmeye başlaması ve bunun yanında 2006 yılında Erdemir'in özelleştirilmesiyle Ereğli'de başlayan sıkıntı ile birleşince yaşanacak ekonomik krizin etkilerinin Ereğli'de ağır olacağı gerçeğini görerek yine ilk olarak 2009 yılında Kdz Ereğli'nin sosyal ve ekonomik krizden çıkışın reçetesinin İl olmaktan geçtiğini ortaya koyarak değerli basınımız aracılığı ile kamuoyu ile paylaştım ve günümüze kadar her ortamda her platformda defalarca yazılı sözlü ve sosyal medya aracılığı ile zaman zaman dile getirdim.



Aynı şekilde bu süreçte ne siyasetçilerden nede hiç bir sivil toplum kuruluşundan destek göremedim.


Kdz Ereğlinin İl olması noktasında 2010 yılında Sosyal medya facede "Kdz EREĞLİ İL OLMALIDIR" Gurubunu kurarak 11500 üyeye ulaşarak gündem oluşturmaya gündemde tutmaya çalıştım.

Gelinen noktada son günlerde bazı siyasetçi ve sivil toplum kuruluşları tarafından geçte olsa "Kdz Ereğli'nin İl olması" gerektiği yönünde destekleyici açıklamalarını duymak sevindirici ve umut verici olarak görüyorum.

Kdz Ereğli'nin ve bölgemizin yaşadığı ağır sosyal ve ekonomik krizden çıkış için tek çarenin biran önce İl olmaktan geçtiği hakikatini geçte olsa birilerinin görmüş olması beni son derece mutlu etmiştir.

Ancak bu konuda açıklama yapmak yetmez başta iktidar partisinin İlçe yönetimi belediye başkanı milletvekillerimiz diğer siyasi partilerimizin yöneticileri sivil toplum kuruluşları ve ilgililer bir araya gelerek birlikte güç oluşturarak ciddi çalışma başlatarak kararlı ve ısrarcı şekilde talepte bulunulmalıdır.

Kdz Ereğli'nin İl olması noktasında herkesin sözde değil özde samimiyetle ve inanarak destek vermesini bekliyoruz.”