Haberler

TFF'nin tescil kararı sonrası 2. Lig ekibi Ankara Demirspor, ligden çekildi

Güncelleme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta ikinci konumda bulunan Ankara Demirspor, futbol federasyonunun ligi tescil edip lider konumda bulunan Bandırmaspor'un şampiyon ilan edilmesinin ardından ligden çekildiğini duyurdu. Öte yandan Demirspor'un ardından TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son sırada bulunan ve ligden düşürülen Şanlıurfaspor da ligden çekildiğini açıkladı.

TFF 2. Lig ekibi Ankara Demir spor, ligden çekilerek play-off maçlarına çıkmama kararı aldı.

Ankara Demir spor sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun önceki gün almış olduğu kararı doğru bulmadıklarını ifade ederek, yönetim kurulu toplantısı sonucu ligden çekildiklerini ve profesyonel futbol şubelerini kapattıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"TFF Yönetim Kurulu 8 Temmuz 2020 tarihinde yapmış olduğu toplantı sonunda duyurduğu kararla 2. Lig Beyaz ve Kırmızı grupta an itibariyle lider olan takımları şampiyon ilan etmiş, ikinci ile beşinci sıra arasında yer alan takımların da Antalya'da play-off müsabakaları yapacağını duyurmuştur. Aynı kararda 2. Lig Kırmızı Grup'ta Kardemir Karabük spor takımını 'matematiksel' olarak küme düşürmüştür. TFF sondan ikinci olan Niğde Anadolu FK'yı ise ligden düşürmemiştir. Oysa Niğde Anadolu FK'nın puanı 17'dir ve bu puanın içinde ligden çekilen Elazığ spor'u hükmen yendiği için hanesine eklenen 3 puan da vardır. Maç yaparak Niğde Anadolu FK'nın elde etmiş olduğu reel puan ise 14'tür. Ligde kalması için geçmesi gereken bir üst sıradaki Etimesgut Belediye spor'un puanı ise 28 ve Elazığ spor ile de müsabakası bulunduğundan ligler oynansa ve 5 maçını kaybetse dahi 31 puanla ligi tamamlayacaktır."

"ŞAMPİYONLUK ŞANSIMIZ VARKEN PLAY OFF OYNATILMASI DOĞRU DEĞİL"

"TFF, 28 maçta 14 puan toplayan Niğde Anadolu FK'nın son 6 maçta 15 puan alacağını öngörmüş ligden düşürmemiştir. Bizlerde burada bir haksızlık görmüyoruz. Ancak aynı grupta 57 puan toplayan ve 2. sırada yer alan Ankara Demir spor'un lig devam etse 'matematiksel' olarak şampiyonluk şansının çok yüksek olduğu açıkken söz konusu kararla play-off oynatılmasını doğru bulmuyoruz. TFF Yönetim Kurulu'nun doğru bulmadığımız 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü aldığı karara itiraz ediyor, ligden çekilme, play-off maçlarını oynamama ve profesyonel futbol şubemizi kapatma, profesyonel futboldan çekilme kararı aldığımızı Türk spor kamuoyuna ilan ediyoruz."

ŞANLIURFASPOR DA LİGDEN ÇEKİLDİ

Ankara Demirspor'un ardından TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son sırada bulunan ve ligden düşürülen Şanlıurfaspor da ligden çekildiğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Ankara Demirspor Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

ZAZA...:

TFFZATEN KENDİ ÇALIP KENDİSİ OYNUYOR.

24
0
yanıtYanıtla
Mehmet Ali:

Bu bir taktik zaten maddi durumu zayif Ankara demir Sporun .Kasa bos demiyolarda bahane yapip ligden cekiliyorlar.

0
22
yanıtYanıtla
Yıllar sonra:

Demektir ki âlâ hakkını arayan kesimler varmış.

19
0
yanıtYanıtla
Memleketim:

Cokda tinnnnn.

2
16
yanıtYanıtla
Tyanalı:

Niğde yi niye örnek gösteriyor bu lavuklar şampiyon olup senin hakkınızı mı gasp etti

0
15
yanıtYanıtla
BUNAK:

BAZI KARARLARDA HERKES MUTLU OLAMAZ. YAPCAK BİŞEY YOK GÜZELİM

3
8
yanıtYanıtla
inşalah:

inşallah senin de hakkın yeni ve böyle pişkin pişkin konuşmak neymiş analrsn

yanıt4
yanıt1
oflu:

süper lig de de Trabzon çok istedi ligler tescil edilsin diye ama başakşehir şampiyon.

yanıt0
yanıt2
Akçaabatlıselçuk:

Kimin fedarosyunu ,Kimin hakemeri bunlar başına gelen bilie

5
0
yanıtYanıtla
Tffb zorlu:

Bravo. Süper ligi de birileri şampiyon olsun diye yabancı kuralıyla bitirdiler

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title